Maribor: Cernogoraz na finalu Svjetskog kupa

(Drago Sopta/CROPIX)
(Drago Sopta/CROPIX)

Nakon Europskog prvenstva na Cipru i Olimpijskih igara u Londonu koje je odradio perfektno i na oba se natjecanja okitio naslovom pobjednika, pred znatnim novigradskim olimpijskih strijelcem Giovannijem Cernogorzem ovoga je vikenda u Mariboru treći vrhunac godine, ujedno i zaključenje međunarodne sezone. Cernogoraz će naime kao jedini hrvatski predstavnik u gađanju letećih meta disciplina trap nastupiti na finalnom turniru Svjetsko kupa, natjecanju koje će u svakoj disciplini okupiti samo najbolje strijelce.

Kakva će se krema streljaštva okupiti u Mariboru svjedoči i podatak da će pored Cernogorza nastupiti dvojica preostalih osvajača medalja sa OI, „srebrni“ Talijan Massimo Fabbrizi i „brončani“ Kuvajčanin Fehaid Aldeehani. Zatim branitelj naslova i četverostruki pobjednik SK, bivši dvostruki olimpijski pobjednik Australac Michael Diamond koji je ove godine u Londonu zauzeo četvrto mjesto, kao i još jedan finalist ovogodišnjih OI, Španjolac Jesus Serrano. Tako će od šestorice finalista iz Londona nedostajati samo naš Anton Glasnović. Pored olimpijskih finalista u Mariboru će nastupiti i također bivši olimpijski pobjednik Rus Alexy Alipov, te pobjednik SK-a od prije dvije godine Turčin Oguzhan Tuzun.

U trapu će se natjecati 13 strijelaca koji će se prvo danas kroz tri kvalifikacijske serije od 10.30 do 14.30 sati, te još dvije kvalifikacijske serije koje su na programu sutra od 10.30 do 13 sati boriti za šest mjesta koja vode u finale koje je na programu također sutra od 14.15 do 15.15 sati. (Kristijan KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter