Mali nogomet: Pazinski trijumf Noćnih ptica

Prvaci - Noćne ptice
Prvaci - Noćne ptice

Pravu senzaciju napravili su igrači Noćnih ptica u finalu Zimske malonogometne lige Pazina. Nakon regularnih 1:1 u finalu protiv favorita CB Cluba, u ruletu udaraca sa šest metara bili su uspješniji s 5:4 i postali ponosni vlasnici pobjedničkog pehara.

Koliko je senzacija velika dovoljno govori podatak da su poraženi u finale dospjeli redom velikim pobjedama, sa samo jednim "gustim" rezultatom (2:1 s Vampirima iz Kringe).

Pobjednici su, pak, u finale ušli na mala vrata. Na najbolji su način iskoristili kiks gotovo "sigurnog" drugog finaliste, Vampira, koje su Ruhci u međusobnom ogledu dan ranije pobjedom poslali u mali finale. Trebala im je tako samo pobjeda nad Alamom, što su i ostvarili (6:2).

Finale je pak bila prava poslastica u kojoj je viđena sva draž "malog brata" najvažnije sporedne stvari na svijetu. Povele su "ptice" golom Rabara već u 4. minuti, no u desetoj Rudela vraća stvari na početak. Sijevalo je tada na oba gola sa svih strana, a u glavnim su ulogama bili vratari.

Poraza i prije šesteraca Club su spasili Horvat, a potom i Funčić, koji je poput prave hobotnice u tri navrata spriječio slavlje protivnika. No, prva zvijezda večeri bio je njihov kolega na suprotnim vratnicama, čudesni Flegar, koji je uspio "skinuti" stopostotne šanse redom Dujanića, Baše, Zgrablića i Videkića. Epitet najboljeg igrača finala i najzaslužnijeg za pobjedu definitivno je ponio kad je "pročitao" Valea i Breščića pri izvođenju "penala" i omogućio veliko slavlje svojim kolegama Rabaru, Turčinoviću, Jakusu, Škrinjaru, Drndiću, Stojimanovu,Tepušu, Flegaru i Lušetiću.

Zanimljivo je da se Luka Flegar sasvim slučajno našao na golu Cerovljana nakon ozljede "pravog" vratara Tepuša unazad nekoliko kola.

Završni dan lige koja je u organizaciji Zajednice sportova igrana u dvorani Pazinskog kolegija protekla dva mjeseca obilovao je uzbuđenjima. U susretu za treće mjesto Vampiri su samo dan nakon poraza od Ruhci dobili priliku za uzvrat, što im je uspjelo nakon velike drame u kojoj je Pinčan zakucao jednu šansu, dovoljnu da budu koliko-toliko zadovoljni.

Igralo se i finale utješne skupine u kojem su debitanti u ligi žminjski Varioci bili bolji od Čemu žurba (3:1). Najboljim golmanom turnira proglašen je  Filip Baša (Ruhci), najbolji strijelac s 20 postignutih golova bio je Matko Videkić (CB Club 1994), a nagradu za fair play dobili su kadeti Pazinke. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter