Machadu novčana kazna, ostaje u Dinamu

( Goran Mehkek / CROPIX )
( Goran Mehkek / CROPIX )

Portugalski veznjak Paulo Machado, uz ispriku i kaznu od 750 tisuća kuna, ostaje i dalje u momčadi Dinama, rečeno je u petak na konferenciji za novinare povodom Machadove nesportske geste na utakmici 3. pretkola Lige prvaka protiv norveškog Moldea.

"Napravio sam veliku pogrešku i želim se ispričati navijačima, predsjedniku, treneru, cijeloj momčadi i mojoj obitelji. Bio je to loš trenutak, još jednom naglašavam da mi je žao i na terenu ću pokazati koliko cijenim navijače i Dinamo. Želim se zahvaliti svima u klubu koji su mi dali drugu priliku", rekao je Machado, te je i na hrvatskom jeziku još jednom poručio "žao mi je".

Prije tri dana, na utakmici 3. pretkola Lige prvaka, u 65. minuti Machado je prilikom izlaska s terena pokazao srednji prst navijačima koji su mu zviždali, a sudac Gumienny mu je zbog nesportske geste pokazao crveni karton. Srećom, Machado je već bio zamijenjen pa Dinamo nije ostao s igračem manje. Trener Dinama Zoran Mamić rekao je da su svi bili za to da Machado ostane u klubu i da je ovo najbolje moguće rješenje.

"Mi kao klub smo donijeli odluku da se Paulo na ovaj način ispriča i ostane s nama te snosi posljedice. Razgovarali smo s kapetanima i momčadi, svi su bili za to da Paulo ostane s nama u klubu, a naravno da će biti kažnjen zbog štete koju je nanio klubu i sebi samome.

Nogomet se igra zbog navijača i vjerujem da će on svojim zalaganjem u budućnosti pokazati da zaslužuje biti dio ove momčadi. Paulo je omiljen u svlačionici i sigurni smo da je ovo najbolje moguće rješenje" rekao je Zoran Mamić, dodavaši kako će Machado platiti kaznu od oko 750 tisuća kuna, a novac će klub proslijediti u humanitarne svrhe.

U ime ekipe navijačima se obratio kapetan Domagoj Antolić: "Machado je pogriješio, svjestan je toga i ispričao se odmah i danas ponovno. Nogomet se igra radi navijača i mora ih se cijeniti. On je bitan dio naše momčadi i ne bismo ga voljeli izgubiti. Kao kapetan bih molio navijače da mu pruže drugu priliku, a znam da će Paulo dati sve od sebe kako bi opravdao povjerenje". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter