Ma kakvi rezervisti, ovo je bila udarna momčad "modrih"

DEBI ZA PAMĆENJE - Adis Hadžanović (D. MEMEDOVIĆ)
DEBI ZA PAMĆENJE - Adis Hadžanović (D. MEMEDOVIĆ)

Šlag je stigao na kraju. Na oproštaju od svojih navijača za ovu sezonu, ako ne budu akteri dodatnih kvalifikacija, nogometaši Istre 1961 remizirali su s Dinamom i tako sačuvali prvoligašku nepobjedivost u 2015. godini na "Drosini". Posljednji gost koji se u Puli osladio s tri boda bio je upravo osvajač dvostruke krune 30. studenog prošle godine, da bi potom u nastavku sezone "zeleno-žuti" na devet domaćih utakmica upisali tri pobjede i šest remija. Svih devet prvoligaša pohodilo je "pulsku bombonijeru" i niti jedan ju nije napustio s punim plijenom, usprkos činjenici da su se domaći redovi, kako se sezona bližila kraju, sve više osipali.

Iznimka nije bila ni nedjeljna utakmica s Dinamom na kojoj je Igor Pamić, silom prilika, istrčao s momčadi koja u ovom sastavu još niti jednom nije zaigrala. Ionako dugačak spisak izostanaka u "pet do podne" produljio je Dino Špehar, dok je povratnik nakon ozljede Dario Tomić uspio izdržati samo 45 minuta, a onda je svoje mjesto u nastavku ustupio Toniju Grkoviću. Prije ogleda s Dinamom Grković je u svojim nogama imao samo pet prvoligaških minuta koje je prikupio na gostovanju kod Lokomotive, kad je u završnici zamijenio Šimurinu, no jedan drugi Paminjov pulen nije imao niti toliko. Riječ je o Adisu Hadžanoviću koji je protiv "modrih" upisao prvoligaški debi za Istru 1961 i 63 minute koje je proveo na terenu odradio više nego dobro.

- Što da kažem, presretan sam. Već duže vrijeme treniram s prvom momčadi i igram za drugu, za koju sam prikupio dosta utakmica, a sad sam napokon dočekao i prvoligaški debi - pun dojmova bio je nakon ogleda s "modrima" Adis Hadžanović. - Prvo, pa muško, odnosno Dinamo, najbolja hrvatska momčad. Nije moglo biti ljepše, prva utakmica protiv osvajača dvostruke krune u tekućoj sezoni, stvarno fenomenalno. Debiji su obično utakmice koje pamtiš cijelog života, pa kako ga onda ja neću zapamtiti kad sam ga dobio priliku odigrati protiv Dinama. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter