Luka Vučko: Ova momčad ima karakter

Luka Vučko (D. MEMEDOVIĆ)
Luka Vučko (D. MEMEDOVIĆ)

Umorni, ali i sretni, vratili su se nogometaši Istre 1961 u utorak, u sam cik zore, s drugog uzastopnog gostovanja u Splitu. Kad je "ples kuglica" pulskom prvoligašu na otvaranju sezone dodijelio gostovanja kod Hajduka i Splita te potom domaći sraz s Rijekom, rijetki su bili oni koji su vjerovali da će "zeleno-žuti" nakon uvodnih 270 minuta svoj bodovni konto pomaknuti sa startne nule, ali oni su sve koji su tako razmišljali uspjeli razuvjeriti te su nakon 1:1 na Poljudu, istim rezultatom zaključili i gostovanje na Parku mladeži.

Ono što u ovom trenutku možda i najviše veseli sve simpatizere "zeleno-žutih" je da njihovi ljubimci ne padaju u igri nakon što dođu u rezultatski minus. Gubili su Puljani i na Poljudu i na Parku mladeži i oba su se puta uspjeli vratiti, protiv Splita čak i nakon što je Špehar promašio ono što se teško promašuje.

- Očita je jedna stvar, a to je da ova momčad ima karakter. Na ovakva dva teška gostovanja vratiti se nakon što gubiš 0:1 nije mala stvar. Napravili smo to drugi put, pokazali da to nije bilo slučajno i to je nešto što nas može veseliti za nastavak sezone - naglasio je Luka Vučko, najiskusniji igrač Istre 1961 koja je u Split doputovala bez Franjića i Tomića.

- Izostanak Franjića bilo je teško nadoknaditi. U ovom trenutku u igri prema naprijed on nam je pola momčadi i sigurno je da je njegovo neigranje za nas bio veliki hendikep. Nadam se da će Franjić za utakmicu protiv Rijeke biti spreman, jer nam donosi kvalitetu više u igri prema naprijed. Što se tiče Tomića, riječ je o jako dobrom i motoričnom igraču koji je odlično odigrao protiv Hajduka kad je ušao u nastavku. Na žalost, Tomić nije prošao pripreme i sad se ozlijedio te ga neće biti neko vrijeme. Realno, mislim da trebamo dignuti spomenik treneru Pamiću. On svake godine kreće od nule, rekao bih čak i iz minusa i svaki put složi ozbiljnu momčad. Zna prema nama ponekad biti i kritičan, ali najbitnije je da je pošten i njegova kritika je uvijek na mjestu te uz njega ćemo svi mi biti još bolji. Evo i ja s 30 godina osjećam da napredujem, kamoli neće ovi mladi. (Ivica CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter