LP: Real slavio 1-0 i ušao u polufinale

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Real Madrida izborili su polufinale Lige prvaka nakon što su u srijedu u uzvratnom susretu četvrtfinala na svom stadionu pobijedili Atletico Madrid sa 1-0, što im je bilo dovoljno za prolaz nakon 0-0 iz prve utakmice. Pobjednički gol zabio je Javier Hernandez u 88. minuti.

Iako je Real igrao bez ozlijeđenih Luke Modrića, Garetha Balea i Karima Benzeme, opet je bio dominantan, kao i u prvom susretu. Prvu prigodu prokockao je Javier Hernandez u 12. minuti. Odmah nakon toga u prilici je bio Cristiano Ronaldo, ali je loše pucao. U 33. odličan udarac Ronalda sa 30 metara, ali Oblak je na mjestu, a u 43. minuti najbolja prilika u prvom dijelu, no udarac Ronalda opet zaustavlja Oblak. Na početku drugog poluvremena, u 46. minuti, Javier Hernandez promašuje zicera, puca pored gola. U 59. minuti nakon kornera najviši je Varane, ali opet Oblak brani. Atl?tico je u 76. minuti ostao sa igračem manje, jer je crveni karton dobio Arda Turan.

Četiri minute nakon toga stopostotna šansa za Real, opet za Hern?ndeza, i opet brani Oblak. U 88. minuti nakon tri promašena zicera Meksikanac Javier Hernandez napokon pogađa mrežu za pobjedu Reala i plasman u polufinale. Asistent je bio Ronaldo. Hrvatski napadač Mario Mandžukić odigrao je cijeli susret za Atletico, ali nije dobio niti jednu pravu loptu.

REAL MADRID: Casillas, Carvajal, Varane, Pepe, Coentrao (Arbeloa, 90+1), Sergio Ramos, Kroos, James Rodriuez, Isco (Illarramendi, 90+3), Ronaldo, Javier Hernandez (Jes?, 90+2).

ATLETICO MADRID: Oblak, Juanfran, Miranda, Godin, Jesus Gamez, Turan, Koke, Tiago (Gimenez, 86), N?guez (Gabi, 46) - Mandžukić, Griezmann (Raul Garcia, 65). STRIJELCI: 1-0 Javier Hernandez (88). SUDAC: Felix Brych (Nje) STADION: Santiago Bernabeu GLEDATELJA: 85.000 (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter