LP: Real Madrid slavio u Napulju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Real Madrida izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu osmine finala u Napulju pobijedili Napoli 3-1 i tako potvrdili pobjedu 3-1 iz prve utakmice.

Napoli je odigrao sjajno prvo poluvrijeme nakon kojeg je vodio 1-0, no to nije bilo dovoljno za podvig. Real je u prvih 12 minuta nastavka zabio dva gola i tako prelomio utakmicu.

'Kraljevski klub' je izborio plasman u sedmo uzastopno četvrtfinale LP, dok je Napoliju ovo bio tek drugi nastup u osmini finala Lige prvaka i drugo ispadanje. U sezoni 2011/12. ispali su od Chelsea.

Junak utakmice bio je Sergio Ramos koji je izjednačio na 1-1, a kod drugog Realovog gola je Mertens skrenuo njegov udarac u vlastitu mrežu. Pogodak za goste zabio je i Alvaro Morata (90), dok je strijelac za Napoli bio Dries Mertens (24).

Nadali smo se kako će Marko Rog dobiti priliku od prve minute, no trener Maurizio Sarri pokušao je Real iznenaditi s Brazilcem Allanom. Ivan Strinić nije bio niti na klupi. Kod Reala Luka Modrižć je zaigrao od prve minute, dok Mateo Kovačić nije bio niti na klupi za pričuve.

Napoli je u 'paklu' San Paola od prve minute jurnuo prema suparničkim vratima. Visokom presingom domaćin je pritisnuo Real ne dozvolivši Španjolcima da povežu nekoliko točnih dodavanja.

Prvu priliku Napoli je imao u osmoj minuti, no Slovak Marek Hamšik je s ruba kaznenog prostora pucao pred gola. U 14. minuti Insigne je odlično pucao sa 25 metara, a Navas je krajnjim naporom skrenuo loptu u korner. Napoli je u 24. minuti posve zasluženi stigao do pogotka. Bila je to brza i točna akcija koju je započeo Koulibaly na centru uposlivši Insignea. Ovaj je produžio do Hamišika koji je iz prve gurnuo loptu Mertensu, a sjajni belgijski napadač je udarcem iskosa pogodio suprotni kut Navasova gola.

Pet minuta kasnije Real je iz svoje jedine prilike u prvom dijelu mogao izjednačiti. Cristiano Ronaldo je izašao ispred Pepea Reine, zaobišao španjolskog vratar i pogodio vratnicu. Okvir gola pogodio je i Mertens u 37. minuti, kada je opalio između trojice suparničkih vratara. U posljednjim trenucima prvog dijela Hamšik je još jednom pokušao udarcem izdaleka, ali je Navas obranio.

Aktualni prvak Europe je u nastavak susreta ušao daleko bolje i u 52. minuti 'Kraljevski klub' je izjednačio. Kroos je ubacio loptu iz kornera, a Ramos glavom zabio za 1-1. U 56. minuti u igru je ušao i Marko Rog umjesto Allana. U 57. minuti gosti su na identičan način stigli do drugog gola. Ponovo je Koos nabacio iz kornera, Ramos pucao glavom, a lopta na putu do gola pogodila Mertensa i prevarila Reinu. U 65. minuti Rog je mogao izjednačiti, no njegov udarac s ruba kaznenog prostora završio je preko gola.

U posljednjim trenucima susreta Alvaro Morata je potvrdio pobjedu gostiju.

Real je u Napulju upisao rekordnu 47. utakmicu u nizu u kojoj je zabio barem jedan pogodak. Rekord je do sada držala Barca sa 44 uzastopne utakmice s minimalno jednom golom.

NAPOLI - REAL MADRID 1-3

NAPULJ. Stadion San Paolo - 60,240 gledatelja; Sudac: Cuneyt Cakir (Turska)

Strijelci: 1-0 Mertens (24), 1-1 Ramos (52), 1-2 Mertens (57-ag), 1-3 Morata (90)

Žuti kartoni: Allan, Diawara

Crveni kartoni: -

NAPOLI: Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Allan (od 56. Rog), Diawara, Hamšik (od 75. Zielinski) - Callejon, Mertens, Insigne (od 70. Milik). Trener: Maurizio Sarri

REAL MADRID: Keylor Navas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Modrić (od 80. Isco), Casemiro, Kroos - Bale (od 68. Vazquez), Benzema (od 77. Morata), Cristiano Ronaldo. Trener: Zinedine Zidane

Rezultati uzvratnih susreta osmine finala nogometne Lige prvaka:

Napoli - Real Madrid  1-3 (Mertens 24 / Ramos 52, Mertens 57-ag, Morata 90)

(prva utakmica 1-3)

Arsenal - Bayern        1-5 (Walcott 20 / Lewandowski 55-11m, Robben 68, Douglas Costa 78, Vidal 81, 85)

(prva utakmica 1-5)

U srijedu, 8. ožujka

Barcelona - PSG (0-4)

Borussia Dortmund - Benfica (0-1)

U utorak, 14. ožujka:

Juventus - Porto (0-2)

Leicester City - Sevilla (1-2)

U srijedu, 15. ožujka:

Atletico Madrid - Bayer Leverkusen (4-2)

Monaco - Manchester City (3-5)

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter