LP: Pobjeda Arsenala, prolaz Monaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Arsenala pobijedili su na gostovanju Monaco 2-0 u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka, no plasman u četvrtfinale je izborio klub iz Kneževine jer je u prvom susretu u Londonu slavio 3-1.

Arsenal je pružio odličnu predstavu, no golovi Oliviera Girouda (36) i Aarona Ramseyja (79) nisu bili dovoljni za prolaz. Premda je primio dva gola najbolji igrač u domaćim redovima bio je vratar hrvatske reprezentacije Danijel Subašić. Posljednji put Monaco je izborio plasman u četvrtfinale Lige prvaka 2004. godine kada je stigao do finala u kojem je izgubio od Porta. Tada je jedan od ključnih igrača Monacove momčadi bio hrvatski napadač Dado Pršo. Ovoga puta u jednoj od naslovnih uloga je Subašić. Arsenal je umalo postao prva momčad u povijesti Lige prvaka koja je prošla dalje nakon poraza od dva razlike na domaćem terenu.

Do sada su samo dvije momčadi u Ligi prvaka uspjele proći nakon što su izgubile prve utakmice na svom terenu. No, obje su izgubile s pogotkom razlike. Ajax je 1996. u Amsterdamu izgubio od Panathinaikosa 0-1, no u Ateni je slavio 3-0, dok je Inter 2011. u Milanu izgubio od Bayerna 0-1, a u Munchenu je pobijedio 3-2. Arsenal je dominirao od prve minute, imao je daleko veći posjed lopte i dvostruko više dodavanja. Gosti su uputili 18 udaraca prema suparničkim vratima, a Monaco svega tri pri čemu niti jedan u okvir gola. Prvu priliku 'topnici' su imali u 15. minuti, no Giroud je pucao pored gola. Nova opasnost pred vratima Monaca dogodila se u 36. minuti i ponovo je loše pucao Giroud. Ipak, dvije minute kasnije bivši napadač Montpelliera je uspio zatresti Subašićevu mrežu. Welbeck je odlično uposlio Girouda čiji je udarac Subašić obranio, no lopta se ponovo odbila do njega, a iz drugog pokušaja Giroud nije pogriješio. Do konca poluvremena pogodak je mogao zabiti i Welbeck, no njegov udarac je zaustavio stoper Abdennour u trenutku kada je Subašić već bio svladan.

Arsenal je u drugo poluvrijeme krenuo još agresivnije i prvu priliku imao je u 56. minuti. Ozil je sjajno pucao iz slobodnog udarca, no Subašić je još bolje obranio. Ozil je u 64. minuti imao još jednu priliku, no s ruba kaznenog prostora je pucao pored gola. Dominacija londonskog kluba nagrađena je u 79. minuti kada je Ramsey doveo Arsenal do vodstva 2-0 i korak do velikog podviga. U 85. minuti gosti su mogli i do trećeg gola, no Subašić je sjajno obranio udarac Girouda i tako spasio svoj sastav.

MONACO - ARSENAL 0-2

MONACO. Stadion Louis II - 18.500 gledatelja; Sudac: Svein Oddvar Moen (Norveška); Strijelci: 0-1 Giroud (36), 0-2 Ramsey (79) Žuti kartoni: Kondogbia / Sanchez Crveni kartoni: - MONACO: SUBAŠIĆ - Fabinho, Abdennour, Wallace, Kurzawa - Dirar (od 85. Elderson), Kondogbia, Toulalan, Martial (od 59. Ferreira-Carrasco) - Joao Moutinho - Berbatov (od 70. Bernardo silva) ARSENAL: Ospina - Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal (od 83. Gibbs) - Coquelin (od 63. Ramsey), Cazorla - Sanchez, Ozil, Welbeck (od 72. Walcott) - Giroud (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter