LP: Dinamo slavio u gostima kod Aalborga 1:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka u srijedu su nogometaši Dinama u gostima kod danskog Aalborga pobijedili 1:0 pogotkom Brozovića u 49. minuti. Uzvrat je za tjedan dana u Zagrebu.

Dinamo je obavio odličan posao, iako je u prvom poluvremenu bio bezopasan, dok su Danci imali jednu stopostotnu priliku te nekoliko poluprilika.

Najbolju šansu Aalborg je imao u 37. minuti, ali Enevoldsen s dva metra nije uspio pospremiti loptu u mrežu. Dva je puta zaprijetio Jacobsen, u 3. i 27. minuti, a u 34. Thelander sa osam metara traljavo puca.

Dinamo je u prvom poluvremenu imao tek dva bezopasna šuta s 20-ak metara, Soudani u 41. i Antolić u 45. minuti.

No, na početku drugog poluvremena sličan scenarij kao iz utakmice 2. pretkola u gostima kod Žalgirisa; tada je Dinamo slavio golovima Soudanija u 46. i Šimunića u 49. minuti.

Ovaj puta strijelac je bio Brozović u 49. minuti, koji je odličnim udarcem sa 16 metara iskosa pogodio za vodstvo Dinama. Do kraja je Dinamo dobro kontrolirao susret i imao još dvije stopostotne prilike - u 68. minuti udarac Machada obranio je Larsen, a u sudačkoj nadoknadi (90+3) neprecizan je bio Andrijašević.

AALBORG: Larsen, Petersen, Thelander, J. Mathiasen, Kristensen, Augustinussen, Enevoldsen (Helenius, 72), Risgaard (Thomsen, 46), Wichmann, Spalvis (A. Christensen, 73), Jacobsen.

DINAMO: Eduardo, Pinto, Sigali, Šimunić, Pivarić, Ademi, Brozović, Machado, Antolić (Gonçalo Santos, 70), Soudani (Andrijašević, 79), Čop (Pjaca, 46). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter