LP: Bayern razbio Romu, sedmica Šahtara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka Bayern je u Rimu pred 65.000 gledatelja deklasirao Romu 7-1, sjajnu večer imao je i Šahtar koji je na gostovanju ponizio BATE Borisov 7-0, a očekivane pobjede ostvarili su i Barcelona, te Chelsea.

Bila je to nevjerojatno efikasna večer, u osam susreta postignuto je čak 40 golova što je prosjek od pet golova po utakmici. Bayern je na Olimpicu odigrao 'poluvrijeme snova' i u prvih 45 minuta postigao je pet pogodaka. Bavarci su prema vratima Morgana de Sanctisa uputili 12 udarac, a pet su završila u mreži. Roma je u prvom poluvremenu primila više golova nego u sedam kola Serie A. Golijadu je otvorio Arjen Robben u devetoj minuti, na 2-0 je povisio Mario G?tze u 23. minuti, dvije minute kasnije među strijelce se upisao i Robert Lewandowski. Robben je u 30. minuti zabio i svoj drugi gol, a 'peticu' u prvih 45 minuta je zaokružio Thomas Muller golom iz kaznenog udarca u 36. minuti. U nastavku susreta Bayern je zabio još dva gola, a strijelci su bili Franck Ribery (78) i Shaqiri (80).

Jedini pogodak za talijanskog prvaka zabio je Gervinho u 66. minuti. U drugom susretu iz E skupine Manchester City je u Moskvi odigrao 2-2 protiv CSKA premda je nakon prvog poluvremena vodio 2-0. Aktualni engleski prvak je na poluvremenu imao sigurno vodstvo, no što je još važnije imao je igru i dominirao je travnjakom Himki Arene. U nastavku susreta City je neobjašnjivo pao, a CSKA je s dva gola uspio iščupati bod. Golove za 'Građane' zabili su Sergio Ag?ero (29) i James Milner (38), dok su strijelci za CSKA bili Doumbia (65) i Natcho (86-11m). City i CSKA i nakon tri kola nemaju pobjedu, Englezi su osvojili dva, a Rusi samo jedan bod. Bila je to druga od tri utakmice koliko CSKA mora igrati pred praznim tribinama zbog nereda svojih navijača u Rimu na utakmici protiv Rome u Ligi prvaka 17. rujna.

UEFA je kaznila CSKA jer su navijači tog kluba u Rimu skandirali rasističke poruke, izazvali tučnjave na stadionu i oko njega, te bacali baklje i dimne bombe. U izgredima koje su izazvali ruski navijači ozlijeđeno je 13 redara i četiri policajca. Ruski klub je kažnjen i s 200 tisuća eura. Na ljestvici vodi Bayern sa devet bodova, Roma je ostala na četiri boda, Manchester City ima dva, a CSKA jedan bod.

U susretu 3. kola F skupine Barcelona je na Camp Nou rutinski odradila posao protiv Ajaxa pobijedivši 3-1. Strijelci za Barcu koja je mislima okrenuta prema suboti i velikom derbiju protiv Real Madrida bili su Neymar (7), Lionel Messi (24) i Ramirez (90+2). Gol za Ajax u 89. minuti zabio je El Ghazi. Ivan Rakitić je odigrao za katalonsku momčad cijeli susret. U drugom dvoboju PSG je bez Zlatana Ibrahimovića teškom mukom na gostovanju pobijedio APOEL 1-0, a pogodak odluke zabio je Edison Cavani u 89. minuti.

Na ljestvici vodi PSG sa sedam bodova, Barca ima šest, Ajax ima dva boda, a APOEL jedan. U skupini G Chelsea je na Stamford Bridgeu bez većih problema slavio protiv Maribora 6-0. Golove za 'Bluese' zabili su Loic Remy (13), Didier Drogba (23-11m), John Terry (31), Mitja Viler (54-autogol) i Eden Hazard (77-11m, 90). Slovenski prvak je mogao do utješnog gola, no Agim Ibraimi je u 64. minuti promašio kazneni udarac. Schalke je u Gelsenkirchenu nakon velike drame pobijedio Sporting 4-3 golom u posljednjim trenucima susreta.

Portugalci su poveli golom Nanija u 16. minuti, no 33. minuti je Mauricio napravio glupost zaradivši drugi žuti karton. Svega minutu kasnije Schalke je iskoristio igrača više, a strijelac je bio Chinedu Obasi. Potpuni preokret dogodio se u 52. minuti, kada je Obasi asistirao Klaasu-Janu Huntelaaru za pogodak. U 60. minuti Benedikt Huwedes je povisio na 3-1, no tri minute kasnije Portugalci su se vratili u život nakon gola Adriena Silve iz jedanaesterca. U 79. minuti je Sporting izjednačio postigavši i drugi gol s igračem manje, a strijelac je ponovo bio Silva. Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika, Schalke je u sudačkoj nadoknadi ipak stigao do pobjede. Ggol je zabio Choupo-Moting iz jedanaesterca.

Na ljestvici vodi Chelsea sa sedam bodova, Schalke ima pet, Maribor dva, a Sporting je posljednji s jednim bodom. U susretu trećeg kola H skupine Šahtar je u Barisavu razbio BATE Borisov 7-0. Ukrajinski prvak je već u prvom poluvremenu zabio šest golova, a junak susreta je bio peterostruki strijelac Luiz Adriano (28-11m, 36, 40, 44, 81-11m). Golove su zabili i Alex Teixeira (11) i Douglas Costa (35).

Hrvatski kapetan Darijo Srna odigrao je za Šahtar cijeli susret. Adriano je postao tek drugi igrač u povijesti Lige prvaka koji je u jednom susretu zabio pet golova, a prvi je to bio Lionel Messi. Utakmicu u Bjelorusiji sudio je hrvatski sudac Ivan Bebek. Porto je pobijedio Athletico Bilbao 2-1. Portugalci su baskijsku obranu probili u posljednjim trenucima prvog dijela, a strijelac je bio Hector Herrera na asistenciju Quintera. Athletic je izjednačio u 58. minuti golom Guillerma Fernandeza nakon pogreške strijelca Herrere.

Porto je stigao do novog vodstva u 76. minuti, a strijelac je bio Quaresma koji je ušao u igru tri minute ranije. Na ljestvici vodi Porto sa sedam bodova, Šahtar ima pet, BATE tri, a Athletic samo jedan bod. U srijedu je na rasporedu preostalih osam susreta trećeg kola Lige prvaka u skupinama A do D. U skupini A se sastaju Atletico Madrid i Malmo, te Olympiakos i Juventus. U skupini B snage će odmjeriti Ludogorec i Basel, te Liverpool i Real Madrid. Skupina C donosi oglede Bayera i Zenita, te Monaca i Benfice. U skupini D igrat će Anderlecht - Arsenal, te Galatasaray - Borussia Dortmund. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter