LP: Bayern - Barcelona 3-2

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Barcelone potvrdili su plasman u finale Lige prvaka iako su u uzvratnoj utakmici polufinala u Muenchenu izgubili od Bayerna 2-3 (2-1). U prvom dvoboju u Barceloni katalonski sastav je slavio s 3-0 i s ukupnih 5-3 prošao u finale, gdje u Berlinu čeka boljega uz dvoboja Real Madrid - Juventus.

Pogotke su za Bayern postigli Marokanac Mehdi Benatia (7), Robert Lewandowski (69) i Thomas Mueller (74), dok je dvostruki strijelac za Barcelonu bio Neymar (15, 29), oba puta na dodavanje Luisa Suareza. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je za Barcelonu do 72. minute. Barcelona je očekivano prošla u svoje osmo finale najjačeg europskog klupskog natjecanja, te će 6. lipnja na Olimpijskom stadionu u Berlinu tražiti svoj peti europski naslov. Bayernu ostaje utjeha da je ipak pobijedio moćnu Barcelonu, te da je ove sezone pobijedio u svih šest dvoboja Lige prvaka u Muenchenu. Prvo poluvrijeme je bilo iznimno kvalitetno i uzbudljivo, Barcelona je zabila dva zgoditka, a Bavarci su propustili čak pet izglednih prilika. Počelo je sjajno za Guardiolin sastav, u 7. minuti nakon udarca s kuta benatia je neometan glavom pogodio desni kut vrata Barce.

Prije toga je već u 3. minuti prvu šansu na utakmici imao naš Rakitić, čiji udarac brani Neuer, no najbolji vratar svijeta bio je nemoćan u 15. minuti nakon precizne akcije Messi-Suarez-Neymar. Messi je dugom loptom uposlio Suareza, a Urugvajac nesebično pronalazi Neymara, koji je pogodio nebranjenu mrežu. Nakon izjednačenja Bayern ima čak tri prilike za novo vodstvo, ali je dva udarca Muellera i jedan Lewandowskog Barcin vratar Ter Stegen obranio. U 29. minuti Suarez je ponovno asistent, a Brazilac Neymar ponovno strijelac nakon što je uspio protući loptu pored braniča Boatenga i Neuera. U 40. minuti Poljak Lewandowski promašuje priliku utakmice, sam s pet metara puca jako, ali Ter Stegen čudesno brani, da bi reviju Bayernovih promašaja u prvom dijelu zaključio Schweinsteiger. U drugom dijelu je trener Barcelone Luis Enrique izvadio dvostrukog asistenta Suareza, a igra se primirila sve do 59. minute kada se konačno Lewandowski oslobađa Mascherana i preciznim udarcem izjednačava na 2-2.

Pasivna igra Barcelone rezultirala je novim pogotkom Bayerna u 74. minuti, kada se i Mueller preciznim udarcem s 18 metara iskupio za promašaje iz prvog dijela. U sudačkoj nadoknadi Barca je mogla izjednačiti, ali Neymar ipak nije uspio precizno dodati loptu Messiju. BAYERN - BARCELONA 3-2 Pred 71.000 gledatelja na stadionu Allianz Arena sudio je Mark Clattenburg iz Engleske. Strijelci: 1-0 Benatia (7), 1-1 Neymar (15), 1-2 Neymar (29), 2-2 Lewandowski (59), 3-2 Mueller (74) BAYERN: Neuer, Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat, Alonso, Schweinsteiger (Martinez, 87), Lahm (Rode, 68), Thiago Alcantara, Mueller (Goetze, 87), Lewandowski BARCELONA: Ter Stegen; Alves, Piqu?, Mascherano, Alba; RAKITIĆ (Mathieu, 72), Busquets, Iniesta (Xavi, 75); Messi, Su?rez (Pedro, 46), Neymar

Liga prvaka - rezultati

Rezultati uzvratnih susreta polufinala nogometne Lige prvaka:

Bayern - Barcelona 3-2 (Benatia 7, Lewandowski 60, Muller 74 / Neymar 15, 29) (prva utakmica 0-3)

13. svibnja: Real Madrid - Juventus (prva utakmica 1-2)

Finale - 6. lipnja u Berlinu


Podijeli: Facebook Twiter