LP: Barca slavila u Parizu, Porto srušio Bayern

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Barcelone načinili su veliki korak prema plasmanu u polufinale Lige prvaka nakon što su u prvom dvoboju četvrtfinala u Parizu deklasirali Paris St Germain 3-1, a identičnim rezultatom Porto je na stadionu Dragao slavio protiv Bayerna.

Barca je slavila na Parku Prinčeva golovima Neymara (18) i Luisa Suareza (67, 79), dok je utješni pogodak PSG je zabio u 82. minuti. Udarac Van der Wiela okrznuo je Mathieua i lopta je odsjela u mreži. Francuski prvak je bio oslabljen neigranjem suspendiranih Zlatana Ibrahimovica i Marca Verrattija i bez ozlijeđenog Thiaga Motte. Hrvatski veznjak Ivan Rakitić igrao je do 74. minute za Barcu, pruživši dobru partiju. Uzvrat je 21. travnja na Camp Nou. Porto je odigrao sjajnu utakmicu ostvarivši iznenađujuće uvjerljivu pobjedu protiv njemačkog prvaka.

Bavarce su uništile pogreške njihove obrane, te sjajni Portov dvojac Ricardo Quaresma i Jackson Martinez. Quaresma je zabio dva gola, u trećoj iz jedanaesterca i u desetoj minuti, dok je Martinez izborio kazneni udarac i zabio za 3-1 u 65. minuti Pogodak nade za Bayern uoči uzvrat u Munchenu zabio je Thiago Alcantara (28). Uzvratni susret je 21. travnja. Bila je to druga pobjeda Porta u šest međusobnih susreta protiv Bayerna, a prvu su ostvarili u finalu Kupa prvaka 1987. godine kada je susret odličila glasovita peta Rabaha Madjera.

Njemački prvak je u Portu nastupio bitno oslabljen neigranjem Arjena Robbena, Francka Riberyja, Bastiana Schweinsteigera, Davida Alabe, Medhija Benatije i Javia Martineza, no to nije bilo opravdanje za blijedo izdanje njemačkog prvaka. Jučer su Atletico Madrid i Real Madrid odigrali bez pogodaka, dok je Juventus pobijedio Monaco 1-0 golom Artura Vidal u 57. minuti iz 11-erca. Uzvratni susretu su idućeg tjedna. U utorak, 21. travnja se sastaju Barcelona i PSG, te Bayern i Porto, a dan kasnije Monaco - Juventus i Real Madrid - Atletico Madrid. (Hina)

Liga prvaka - rezultati

Rezultati prvih susreta četvrtfinala nogometne Lige prvaka i raspored:

PSG - Barcelona 1-3 (Van der Wiel 82 / Neymar 18, Suarez 67, 79)

Porto - Bayern 3-1 (Quaresma 3-11, 10, Martinez 65 / Alcantara 28)

Igrano u utorak, 14. travnja:

Atletico M. - Real M. 0-0

Juventus - Monaco 1-0 (Vidal 57-11m)

UZVRATNI SUSRETI

Utorak, 21. travnja

Barcelona - PSG

Bayern - Porto

Srijeda, 22. travnja

Monaco - Juventus

Real Madrid - Atletico Madrid (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter