LP: Atletico, Arsenal i Bayer u osmini finala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Atletico Madrida, Arsenala i Bayer Leverkusena izborili su plasman u osminu finala nogometne Lige prvaka pa je kolo prije kraja natjecanja poznato 11 klubova koji su osigurali 'proljeće u elitnom društvu'.

Nastavak natjecanja ranije su osigurali Real Madrid, Barcelona, Paris Saint Germain, Borussia Dortmund, Bayern, Porto, Šahtar i Chelsea. Španjolski prvak Atletico Madrid je na Vincente Calderonu lakše nego što se očekivalo pobijedio Olympiakos 4-0, a junak utakmice bio je hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić koji je upisao prvi 'hat-trick' u dresu 'Los Colchonerosa'. 'Super Mario' je postizao golove u 38., 62. i 65. minuti stigavši do brojke od pet golova u LP ove sezone. Među strijelce se upisao i Raul Garcia (9). U drugom dvoboju Juventus je u Švedskoj pobijedio Malmo 2-0 golovima Fernanda Llorentea (49), Carlosa Teveza (88). Uoči zadnjeg kola Atletico vodi sa 12 bodova, Juventus ima devet, Olympiakos šest, a Malmo je na začelju s tri boda. U zadnjem kolu sastaju se Juventus - Atletico i Olympiakos - Malmo.

U skupini B Real Madrid je na gostovanju pobijedio Basel 1-0 i tako osigurao 'jedinicu'. Europski prvak je slavio golom Cristiana Ronalda u 35. minuti. Bio je to Ronaldov 71. gol u Ligi prvaka čime se izjednačio na drugom mjestu sa Španjolcem Raulom. Na vrhu je Lionel Messi s tri gola više. Luka Modrić nije nastupio zbog ozljede. Liverpool je na gostovanju u Sofiji odigrao 2-2 protiv Ludogoreca, no još uvijek ima realne izglede za prolaz. 'Redse' je spasio Real koji je pobijedio Basel, pa engleski sastav u zadnjem kolu na svom travnjaku mora poraziti Švicarce.

Domaćin je šokirao 'Redse' postigavši pogodak već u trećoj minuti utakmice, a strijelac je bio Dani Abalo. Marcelinho je pucao sa 20-tak metara, Simon Mignolet je loše reagirao kratko odbivši loptu koju je Abalo pospremio u suparničku mrežu. No, pet minuta kasnije Rickie Lambert je izjednačio, a gosti su do potpunog preokreta došli u 37. minuti golom Jordana Hendersona. Ipak, dvije minute prije kraja utakmice Ludogorec je uspio izjednačiti golom Georgia Terzijeva. Dejan Lovren nije nastupio za Liverpool. Na ljestvici vodi Real sa 15 bodova, Basel ima šest bodova, a Liverpool i Ludogorec po četiri boda. U zadnjem kolu sastaju se Liverpool i Basel, te Real i Ludogorec.

U skupini C Bayer Leverkusen je kod kuće izgubio od Monaca 0-1, no 'apotekari' su ipak osigurali prolaz, dok će momčad iz Kneževine svoju mjesto u osmini finala morati potražiti u zadnjem kolu. Bayer je dominirao, niza prilike, no pobjeda je pripala gostima koji su slavili golom Lucasa Ocamposa u 72. minuti. Danijel Subašić odlično je branio za Monaco, dok Tin Jedvaj i Dario Krešić nisu nastupili za Bayer. U drugom dvoboju Zenit je u St Peterburgu pobijedio lisabonsku Benficu s 1-0 pogotkom Portugalca Dannya u 79. minuti. Benfica je u sudačkoj nadoknadi ostala bez Brazilca Luisaoa koji je dobio crveni karton. Kolo prije kraja Bayer vodi s devet bodova, Monaco ima osam, Zenit sedam, a Benfica četiri boda.

U posljednjem kolu sastaju se Benfica i Bayer, dok će u drugom dvoboju Monaco i Zenit u izravnom okršaju odrediti drugog putnika u osminu finala. U skupini D Arsenal je pobijedio Borussiju Dortmund 2-0 i osigurao mjesto u osmini finala. Golove za 'topnike' zabili su Yaya Sanogo (2) i Alexis Sanchez (54). U drugom susretu Anderlecht je identičnim rezultatom pobijedio Galatasaray i osigurao plasman u Europsku ligu. Dvostruki strijelac je bio Chancel Mbemba (44, 88). Turci su od 83. minute igrali s igračem manje, a isključen je Selcuk Inan. Dvoboj u Bruxellesu sudio je hrvatski sudac Ivan Bebek, a asistirali su mu Tomislav Petrović i Miro Grgić. Četvrti sudac je bio Dalibor Conjar, dok su iza golova sudili Domagoj Vučkov i Goran Gabrilo. Na ljestvici vodi Borussija sa 12 bodova, Arsenal ima 10, Anderlecht pet, a Galatasaray jedan bod. U zadnjem kolu sastaju se Galatasaray - Arsenal, te Borussija i Anderlecht. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter