Limpress i Dinocop nakon ruleta sedmeraca

Duel Marjana Buršića (Roverci) i Emira Omanovića (Limpress) prati Nenad Popović (D. MEMEDOVIĆ)
Duel Marjana Buršića (Roverci) i Emira Omanovića (Limpress) prati Nenad Popović (D. MEMEDOVIĆ)

Nema slobodnog dana za aktere 26. izdanja malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2014 - Suzuki Motortech". Kako bi se od 123 ekipe što će ove godine prodefilirati parketom Doma sportova "Mate Parlov" dobile dvije najbolje koje će 28. prosinca, s početkom u 19.30 sati, iznjedriti novog "heroja ulice", mora se igrati i tijekom tjedna. Shodno tome, i jučer su istarski ljubitelji hakla, koji su se u više nego pristojnom broju smjestili na tribinama, mogli uživati u šest malonogometnih predstava.

Krenulo je ogledom između Limpressa i Roveraca u kojem su ovi prvi slovili kao favoriti. Vjerojatno su i oni sami bili svjesni da su kvalitetnija družina, što su već u prvom dijelu potvrdili pogotkom Emira Omanovića. No, njihovi protivnici odbili su isukati "bijelu zastavu" i nedugo zatim stigli do izjednačujućeg gola koji je, pored trojice Vitasovića i trojice Butkovića u njihovim redovima, zabio jedini Buršić, Marijan. Uslijedilo je nadmudrivanje u kojem su i jedna i druga ekipa imale svoje prilike, no rezultat se nije mijenjao i o pobjedniku su morali odlučivati sedmerci kod kojih su prvih pet izvođača bili precizni, a onda se Ivan Stupar, golman Limpressa, obranom prometnuo u junaka utakmice.

- Loše smo odigrali – priznao je Ivan Marinović, hakler Limpressa. - Premda već dugo godina igramo zajedno, nismo se najbolje snašli na terenu, previše je bilo igrača i definitivno nismo pokazali sve što znamo. Kad smo poveli malo smo se opustili, a bilo je prisutno i nešto podcjenjivanja protivnika što su oni znali iskoristiti i stigli do poravnanja. Poslije nam više ništa nije išlo, oni su se "stisnuli" i nismo im uspjeli zabiti. Svaka im čast, odlično su odigrali i propisno nas namučili, morao nas je i golman spašavati, ali na kraju smo ipak nekako uspjeli proći u drugo kolo, jedva.

Drugo kolo Limpressu donosi ogled protiv žminjskog Čaga.

- Vidjet ćemo što će biti. Iskreno, ne znamo tko su i što su, ali se time niti ne zamaramo. Neka se oni raspituju za nas - zaključio je Marinović.

I drugi sinoćnji ogled razriješen je tek nakon "ruleta sedmeraca", a loptica se zaustavila na broju riječkog Dinocopa predvođenog nogometašem Zadra Ivorom Weitzerom. U nemilosti božice Fortune završili su, pak, hakleri porečke Vita leve Elektrometal te su tako u gledalište već nakon prvog kola preselili osvajači "Ulice" 2008. godine.

Dvoboj ekipa u kojima malonogometnih majstora nije nedostajalo bolje su otvorili Porečani koji su prvi dio riješili u svoju korist pogotkom Igora Žikovića, no potom su vodu na riječki mlin u nastavku prebacili Matija Petrović i Ivor Weitzer. Tek što se krenulo s centra poravnao je David Dujanić, a kako se rezultat do kraja više nije mijenjao, prišlo se izvođenju sedmeraca u kojima je golman Dinocopa Andrej Akrap zaustavio udarce Belušića i Dujanića te je tako Vita leva nakon veterana, ostala i bez svoje "udarne" družine. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter