Lijepo je bilo vratiti se kući

MATIČNI KLUB PREVISOKA PREPREKA - Antonio Pavić (Hina)
MATIČNI KLUB PREVISOKA PREPREKA - Antonio Pavić (Hina)

Subotnje gostovanje Istre 1961 u Osijeku za jednog od igrača pulskog kluba bila je utakmica koja se donekle razlikovala od ostalih prvoligaških izazova. Riječ je o Antoniju Paviću kojem je, premda je rođen u Frankfurtu na Majni, Gradski vrt dugi niz godina bio drugi dom i u koji se nakon više od dvije godine izbivanja vratio, ali po prvi put u dresu drugog kluba. Pavić je posljednji put na osječki travnjak istrčao 7. prosinca 2014. godine kad je na poluvremenu ogleda sa Slaven Belupom zamijenio Špehara, a potom je uslijedio prelazak u redove slovenskog prvoligaša Kopra odakle je zimus stigao u Istru 1961 s kojom je u subotu po prvi put pohodio Gradski vrt.

- Lijepo je bilo vratiti se kući - nije dvojio Antonio Pavić, lijevi bek Istre 1961. - Nisam promašio svlačionicu i greškom ušao u domaću, ali da mi je bilo malo čudno, bilo je. Kad smo izlazili na teren osjećaji su se miješali, no kad je sudac dao znak za početak, sve se zaboravilo i bio sam u potpunosti koncentriran jedino na utakmicu u kojoj su nasuprot mene stajali mnogi moji bivši suigrači. Bilo je tu igrača mog 1994. godišta s kojima sam prošao omladinsku školu, poput Malenice, Lukića i Mioča, ali i nekolicina starijih koja je i tada igrala za Osijek, poput Matasa, Škorića, Peroševića i Mikulića.

Premda osječka momčad poimence nije doživjela previše promjena od Pavićevog vremena, na rezultatskom planu napravljen je u Gradskom vrtu veliki pomak. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter