Lijek za obrambene propuste

Nikola Žižić (D. MEMEDOVIĆ)
Nikola Žižić (D. MEMEDOVIĆ)

Po povratku Igora Pamića na klupu Istre 1961, "zeleno-žuti" su prve dvije kompletne sezone pod njegovom dirigentskom palicom primili 33, odnosno 32 pogotka. No, u sezoni 2013/14 pulski su golmani kapitulirali čak 56 puta, a potom su u sljedećoj primili još tri pogotka više.

Bio je to sasvim dovoljan signal da bi se u već uobičajenu rekonstrukciju momčadi između dva prvenstva trebalo krenuti od zadnje linije i tog su se recepta na "Drosini" odlučili pridržavati te su prva pojačanja koja su tijekom ljetne stanke na nju pristigla po vokaciji - stoperi.

Sezonu dolazaka otvorio je Nikola Žižić, rođeni Splićanin kojem je zadnji klub bio slovenski prvoligaš Krka i koji nakon 20 dana provedenih u "zeleno-žutoj" svlačionici slovi kao prvi Pamićev "pick" što se tiče jednog od dva mjesta u srcu pulske obrane.

U nekoliko je navrata Paminjo u više nego dobrom kontekstu pričao o Žižiću, što definitivno ima svoju težinu kad je upućeno od trenera poznatog po tome da, naročito tijekom priprema, većinu analiza započne tražeći situacije u kojima su njegovi puleni mogli bolje reagirati. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter