Liga prvaka: Reakcije nakon ždrijeba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Reakcije nakon ždrijeba osmine finala nogometne Lige prvaka:

Paris St Germain (Fra) - Chelsea (Eng)

Zamjenik sportskog direktora PSG-a Olivier Letang: "Chelsea je vrlo dobra momčad, ali imamo i mi svoje prednosti. Najvažnije je da budemo u formi kada u veljači budemo igrali protiv Chelseaja". Tajnik Chelseaja David Barnard: "Obje momčadi imaju dosta novih nogometaša, pa je sada u PSG-u naš bivši igrač David Luiz. No, mora se priznati da se dobro poznajemo budući da smo prošle sezone igrali u četvrtfinalu".

Manchester City (Eng) - Barcelona (Špa)

Sportski direktor Manchester Cityja Txiki Begiristain: "Bilo bi nam draže da smo dobili ekipu koja nije toliko jaka. No, nakon pobjeda protiv Bayerna i Rome diglo se naše samopouzdanje i nadam se da ćemo biti u najboljoj formi kada na red dođu utakmice protiv Barce. Pojačali smo se u odnosu na prošlu sezonu, a u napadu smo vrlo kvalitetni". Sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta: "Ovo je susret velikih rivala koji se dobro poznaju. Sigurno je da ćemo i u prvoj utakmici u gostima igrati onako kako jedino znamo, napadački, sa presingom na njihovu obranu".

Bayer Leverkusen (Nje) - Atletico Madrid (Špa)

Izvršni direktor Bayer Leverkusena Michael Schade: "Atletico je prošlosezonski finalist, a svih 11 igrača na terenu imaju kvalitetu. Pokazali su da jednako dobro mogu igrati na domaćem terenu i u gostima. Obrana im je odlična, u prvoj utakmici grupne faze primili su tri gola, a onda u preostalih pet niti jedanoga. Morat ćemo biti u top formi ako želimo proći dalje". Direktor Atletica Clemente Villaverde: "Biti među najboljim europskim klubovima za nas je vrlo važno. Bit će iznimno teško protiv Leverkusena i siguran sam da će to biti velika borba, ali isto tako vjerujem da možemo proći dalje". 

Juventus (Ita) - Borussia Dortmund (Nje)

Direktor Juventusa Pavel Nedved: "Moglo je ispasti i gore, mogli smo dobiti Bayern ili Real, s kojima je gotovo nemoguće ravnopravno igrati. Protiv Borussije imamo šanse, ali radi se o momčadi punoj mladih i talentiranih igrača. Također, moram priznati da sam veliki obožavatelj njihova trenera Juergena Kloppa". Izvršni direktor Borussije Hans-Joachim Watzke: "Mogli smo proći bolje u ždrijebu, ali moglo je biti i gore. Juventus ima puno međunarodnog iskustva i bit će težak protivnik. U prošlosti naši su dvoboji bili uvijek neizvjesni i sada su šanse 50-50".

Schalke 04 (Nje) - Real Madrid (Špa)

Direktor Real Madrida Emilio Butragueno: "Imamo odlična iskustva iz prošle sezone, kada smo također igrali u osmini finala, i obje utakmice smo uvjerljivo dobili (3-1, 6-1). No, nogomet može biti vrlo okrutan i moguće je da sada bude sve drugačije. Imaju odlične navijače i morat ćemo u prvoj utakmici u gostima izboriti dobar rezultat kako bi u Madridu mogli završiti posao". Branič Schalkea Benedikt Hoewedes: "Real je jedan od najboljih klubova na svijetu, a prošle sezone su nas dobro isprašili. No, i takve je momčadi moguće svladati, i dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo". Branič Schalkea Joel Matip: "Jedva čekam da se ponovno susretnemo i da možemo pokazati što smo naučili u odnosu na prošlu sezonu".

Šahtar Doneck (Ukr) - Bayern (Nje)

Veznjak Šahtara Taras Stepanenko: "Bayern ima odlične igrače i to je najjači klub u Europi. Teško igramo protiv njemačkih klubova, prošle sezone smo bili dobri kod kuće protiv Borussije Dortmund, ali to je bilo nedovoljno za prolaz". Kapetan Bayerna Philipp Lahm: "Šahtar je opasan protivnik, ali moramo proći dalje. Za Bayern bi bilo nedopustivo da ispadnemo. Za nas je u svakoj sezoni minimalni cilj četvrtfinale Lige prvaka. Napadač Bayerna Arjen Robben: "Dobro ćemo ih analizirati i ako budemo koncentrirani ne bi smjelo biti nikakvih problema".

Arsenal (Eng) - AS Monaco (Fra)

Tajnik Arsenala David Miles: "Sretni smo što smo po 17. puta zaredom u nokaut fazi Lige prvaka, te što su nas zaobišli najjači klubovi". Potpredsjednik Monaca Vadim Vasiljev: "Arsenal je velika momčad sa ogromnim iskustvom igranja u Europi. Drago nam je što ćemo ugostiti Arsenea Wengera koji je nekoć bio trener Monaca. U Ligi prvaka smo već postigli naš cilj, prolazak skupine, i moći ćemo igrati bez pritiska. Nadam se da ćemo usrećiti naše navijače". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter