Lewis Hamilton najbrži u Bahreinu

Lewis Hamilton (AFP)
Lewis Hamilton (AFP)

Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu, aktualni svjetski prvak u Formuli 1, pobjednik je Velike nagrade Bahreina, četvrte utrke sezone vožene u nedjelju na stazi Sakhir. Hamiltonu je to 36. pobjeda u karijeri, treća u ovoj sezoni s kojom je prednost nad momčadskim kolegom Nicom Rosbergom, drugoplasiranim u ukupnom poretku, povećao na 27 bodova. Osim Hamiltonu, Rosberg je u Bahreinu morao gledati u leđa i Fincu Kimiju Räikkönenu u Ferrariju, no i penjanje na najnižu stepenicu pobjedničkog postolja bilo mu je dovoljno da za jedan bod prestigne Sebastiana Vettela, jedinog vozača koji je ove sezone, uz Hamiltona, osjetio okus pobjedničkog šampanjca.

- Pucam na svoj treći naslov prvaka. Ferrari nas je danas ozbiljno pritisnuo i bilo je teško paziti na gume, no nekako sam se uspio odvojiti. Moramo nastaviti pritiskati i siguran sam da ćemo uspjeti - rekao je nakon pobjede Lewis Hamilton.

Britanac je na startu zadržao vodeću poziciju izborenu na subotnjim kvalifikacijama, isto kao i Vettel drugo mjesto, dok je iza njihovih leđa Räikkönen odmah pretekao Rosberga. Nijemac je brzo uzvratio Fincu, da bi nedugo zatim iskoristio i Vettelovu pogrešku prilikom kočenja te se probio na drugu poziciju koju je držao do 14. kruga kad ju je opet prepustio svom zemljaku. I nakon odlazaka u boksove ovaj dvojac se nastavio izmjenjivati na drugoj poziciji sve dok Vettel u 36. krugu nije izletio sa staze te pritom oštetio prednje krilo, a kad se vratio s novim, već je bio pao na petu poziciju na kojoj je ostao do kraja utrke. (I. C.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter