Lakoćom do startne pobjede

Mia Todorović, Luana Božić i Katerina Černjeka (M. ANGELINI)
Mia Todorović, Luana Božić i Katerina Černjeka (M. ANGELINI)

Prvi susret četvrtfinala doigravanja: Rovinj - Vibrobeton 3:0 (25:17, 25:17, 25:19). Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 200. Suci: Rajković, Tota (Rijeka).

ROVINJ: Cvitić 7, Božić 14, Žarković, Ćosić 10, Matošević, N. Todorović 4, Chrizmanić, Grujić, Ćorić 8, Černjeka 18, M. Todorović (L).

VIBROBETON: Lovrić 3, Malenica 2, Pajvančić 4, Debeljak 6, Tomić 7, Đapić 2, Jurić, Kolić 11, Goričkić, Rajković (L).

Točno 75 minuta trebalo je odbojkašicama Rovinja da u svom Gimnasiumu svladaju vinkovački Vibrobeton u prvom susretu četvrtfinala doigravanja za prvaka države. Zaslužena je to bila pobjeda Rovinješki koje su u svim elementima odbojke nadjačale gošće i sad im samo preostaje da u subotnjem uzvratu u Vinkovcima ponove ovakvu predstavu te se dvokorakom plasiraju u polufinale.

Nakon izjednačenog uvoda u susret domaće su odbojkašice zahvaljujući dobrom bloku ukrotile igru protivnica i rezultatski se odlijepile na servis Dorotee Ćosić (7:3). S dva as poena Luane Božić ta je prednost narasla na "plus sedam" (14:7), a kad su se ovom dvojcu priključile Katerina Černjeka i Nika Todorović, uz podršku vjernih rovinjskih navijača, gošće više nisu imale adekvatan odgovor i prvi set je bio "pospremljen".

U istom su ritmu Rovinješke nastavile i u drugoj dionici (3:1), no tad se polako bude gošće i preko Kolić stižu do poravnanja (5:5). Zaprijetile su Vinkovčanke u tim trenucima da bi mogle zakomplicirati susret, no domaće im igračice ne dopuštaju da se previše razmašu i uskoro na semaforu svijetli 13:6. Na seriju gošći od 0:3 trener Rovinja Samuel Benussi odgovara minutom odmora nakon koje se igra i rezultat opet vraćaju u "normalu" (17:12), odnosno u ruke Rovinješki koje potom odlaze na velikih "plus osam", prednost koju zadržavaju do kraja drugog seta. (I. RADETIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter