Kvalifikacije za A-1 ligu: Stoja - Borovo 68:76

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Košarkaši Stoje nastavili su s porazima u kvalifikacijama za A-1 ligu. Nakon tri upisana na strani, Puljani su jučer poraženi i u prvom ogledu koji su odigrali u svojoj dvorani. Predvođeni ubojitim dvojcem Predragom Šuputom i Mihaelom Bekavcem, koji su zajedničkim snagama postigli 55 koševa, košarkaši Borova stigli su do pobjede.

Vukao je Stoju Matija Maljić, no njegovih 25 poena pokazali su se nedostatnim u susretu u kojem je zakazala domaća vanjska linija. Vjerojatno se ni sam Martino Tumpić ne sjeća utakmice kad je upisao samo četiri poena uz svih osam promašenih pokušaja za tri poena, a kako su jednoznamenkasti bili i preostali domaći bekovi, Fabio Gržinić čak bez pogotka, ostala je i Stoja na nuli u rubrici pobjede.

Odlično su košarkaši Stoje otvorili utakmicu. Čvrstom i pokretljivom obranom ostavili su goste četiri minute bez koša iz igre (7:1) i jedino što im je u tom trenutku nedostajalo bila je preciznost iza linije 6,75 metara. Usprkos promašenim tricama, dvije minute prije kraja prve četvrtine domaćin je imao "plus 11" (18:7), da bi se potom gosti na krilima iskusnog Šuputa do kraja prve dionice primakli na šest poena zaostatka (20:14).

Šuput je u tom ritmu nastavio i u drugoj četvrtini i njegovom su tricom gosti došli do prvog vodstva nakon početnih 0:1 (27:30 - 17'). Stoja je uzvratila sa šest poena u nizu, u obrani su uspjeli napokon zaustaviti najveću gostujuću prijetnju, no udvajanje Šuputa kaznio je Bekavac koji se kao šilo zabijao pod domaći obruč i održavao rezultatsku neizvjesnost.

Otišlo se tako na "veliki odmor" pri rezultatu 37:37, a po povratku na parket uslijedila je Šuputova simultanka sa sedam koševa u nizu, dva je potom pridodao Bekavac i u 23. minuti rezultat je bio 37:46. Tek su se tada trgnuli košarkaši Stoje, Maljić je spojio tricu i dvicu za povratak na "minus četiri", a nedugo zatim Stoja je zaostajala tri koša (51:54) i Dasko je bio u prilici da tricom poravna. No, lopta je ostala na obruču i gosti su do kraja treće četvrtine uspjeli zadržati prednost (53:58).

Ona se istopila već nakon dvije minute igre u posljednjoj dionici tijekom kojih su domaći igrači napravili seriju 9:0, no nisu uspjeli prelomiti utakmicu i ušlo se u neizvjesnu završnicu. Dvije minute prije kraja rezultat je bio 68:68, a onda su Šuput i Bekavac zabili osam poena, kompletna Stoja niti jedan i bodovi su otputovali u Vukovar. (Ivica CEROVAC) 

Stoja - Borovo 68:76 (20:14, 17:23, 16:21, 15:18)

Dvorana Stoja. Gledatelja: 300. Suci: Terlević (Kastav), Stanković (Rijeka), Šverko (Rijeka). STOJA: Pajković, Gustovarac, Ivis, Gržinić, Dasko 9, Ivanković 4, Martinović 3, Tumpić 4, Maljić 25 (1-3), Đugum 16 (6-7), Drobnjak, Premasunac 7 (1-2). BOROVO: Brocić 2, Đerić, Madžar, Bosić, Lazić 2 (2-4), Knežević, Bekavac 27 (7-10), Rajšić 11 (2-2), Bobinac, Kapović, Pušić 6 (0-1), Šuput 8 (8-8). Tri poena: Stoja 4/26 (Maljić 2, Martinović, Dasko), Borovo 7/31 (Rajšić 3, Šuput 2, Bekavac 2).


Podijeli: Facebook Twiter