Kup pobjednica kupova: Lavice ipak ispunile očekivanja

Ana Jajčević (M. GAVRAN)
Ana Jajčević (M. GAVRAN)

Prvi susret 3. kola Kupa pobjednica kupova, Umag – Erd 24:36 (11:20). Arena Erd. Gledatelja 800. Suci: Lars Jorum i Kleven Havard (Norveška).

UMAG: Pratljačić, Pavić (14+1), Renić, Rajić, Mataija 1, Vidović 8, Jajčević 6, Šito, Čančar, Kovač, Nushi 2 (1), Gašić 5, A. Imamović 2, Bunić, Špoljarić, Popović.

ERD: Gridnyeva, Janurik (15+0), Gyori (2+0), Takacs 2, Bernat 1, Vajda, Szabo, Kisfaludy 1, Klivinyi 6, Gulyas 2, Fekete 2, Signate 5, Khavronina 2, Krpež Šlezak 12, Barjan 2, Gonzalez 1.  

Sedmerci: Umag 1 (1), Erd 1 (0). Isključenja: Umag 4 minute, Erd 4 minute.

Na više nego upečatljiv su način umaške rukometašice ispunile sva očekivanja, uz to i najave uoči ove utakmice. Slikovito se u stilu one narodne poslovice može reći da su "osvjetlale obraz" kluba, koliko god će se na prvi pogled mnogima činiti kako se to može prispodobiti kad su poražene s 12 golova razlike. Da i to je istina, ali u kakvom odnosu snaga i okolnostima. Trener Dragan Rajić u ekipi ima 6-7 igračica koje su "nositelji" igre, no isto tako je činjenica da je polovica njih igrala s nekim "tragom" koji ih sputava da budu još upečatljivije u svom iskazu.

Današnja pobjeda Mađarica, odnosno omjer s kojim su nadvisile Umažanke mogao je biti i znatno skromniji. Da kojim slučajem u svojim redovima nisu imale junakinju susreta u vratarki Kinge Janurik, tko zna kakav bi rezultat bio u konačnici. Izgledat će neobično da igračici s 12 postignutih golova nije pripao taj epitet, uz dužno uvažavanje učinka Katarine Krpež Šlezak. Naravno da to nije učiniti lako, ali nakon brojnih, dalekometnih lopti u kontru vratarke Janurik, pobjeda je osigurana već nakon prvog poluvremena.

Naime, nakon svake obrane Janurik, a bili su to udarci najboljih igračica Umaga, ona je u 90-posto slučajeva upošljavala svoje suigračice koje su u pravilu tresle mrežu Andreje Pavić.

Inače, više nego dobro, štoviše iznad svih očekivanja "žuto-plave" su odigrale prvih petnaestak minuta. Nakon triju obrana u nizu Pavić, na drugoj su strani Vidović (2) i Jajčević bile uspješne. Poslije nekoliko obrana Janurik stiglo je izjednačenje, no u 10. minuti Nikolina Nushi dovodi Lavice u novo vodstvo koje Jelena Vidović povećava (6:4). Tri minute kasnije imale su Umažanke zadnju prednost (7:6) poslije gola Ane Jajčević, na proigravanje Azre Imamović. To je na mađarski sastav i njihovu trenericu pomalo djelovalo zbunjujuće. No, u drugom dijelu prvog poluvremena pitanje pobjednica doslovce je nestalo. U tom razdoblju, kao i u nastavku, Janurik je svojim obranama "držala" nedostižnu prednost svoje ekipe.

Za uspješno odrađeno iskušenje Umažankama pripadaju čestitke, a rezultat je više nego povoljan s obzirom na razliku u kvaliteti. Sutrašnji uzvratni susret u istoj se dvorani igra s početkom u 13 sati. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter