Kup Hrvatske: Porečani izgubili od Slavena 6:0

Marko Kepčija između Vedrana Purića i Mateasa Delića (J. PREKALJ)
Marko Kepčija između Vedrana Purića i Mateasa Delića (J. PREKALJ)

Ne može se osporiti trud i zalaganje porečkim nogometašima u današnjem ogledu šesnaestine finala Kupa Hrvatske protiv prvoligaša Slaven Belupa, kojemu su na trenutke bili dostojan suparnik, no prvoligaš se pokazao prevelikim zalogajem za porečku momčad.

Na kraju, ukupno gledajući, nije prezentirana igra s domaće strane bila toliko loša, no kudikamo bolja bila je ona gostiju, koja je rezultirala zasluženom visokom pobjedom i plasmanom u osminu finala Kupa.

Da je gostujuća jedanaestorka, identična onoj iz posljednje prvenstvene utakmice u kojoj su tijesno poraženi od Splita, ozbiljno shvatila gostovanje u Poreču vidjelo se već od samog početka, kada su gosti preuzeli inicijativu i sjurili se prema golu Jadrana. Urodilo je to i ranim vodstvom koje im je donio Filipović (5') iz nebranjivo izvedenog slobodnog udarca s 8 metara.

Gol je bio poticaj porečkim nogometašima da podignu razinu igre te su bodreni svojim najvjernijim navijačima Šajetama i ostalom publikom potpuno uspostavili ravnotežu, a u napadu Dujanić, Baša i Abuselyana bez kompleksa manje vrijednosti radili su desetak minuta pravu pomutnju u obrambenim redovima Koprivničana.

No, usprkos naporima Porečana puno bliže novom pogotku bili su gosti u 30. minuti nakon brzog otvaranja iz kojeg se izrodila kontra koju je na samoj gol-crti propustio u povećanje vodstva pretvoriti Novinić. Zato mu je to uspjelo četiri minute kasnije iz gotovo identične situacije, samo što je ovoga puta pokušao i uspio pogoditi glavom pored uspavane obrane Porečana - 0:2.

Da mu je igranje glavom jača strana pokazao je Novinić i u 37. minuti kad je bio najviši na ubačaj s desne strane i pogodio za visoko vodstvo od 3:0, čime je pitanje pobjednika praktički bilo riješeno.

Odmah na početku drugoga dijela uslijedilo je podebljanje vodstva gostiju, koje je bilo plod neodlučnosti Jadranove obrane, na što je Delić pravovremeno reagirao i poluvolejom s 15 metara poslao loptu iza leđa Denića. Nakon četiri gola igra se primirila, no nakon jedne izrađene akcije u 70. minuti koju je okončao Delić porečki vratar Denić morao je i peti put vaditi loptu iz mreže, dok je u smiraju utakmice "točku na i" stavio Čanađija.

Utakmica šesnaestine finala Kupa Hrvatske. Stadion SRC Veli Jože. Gledatelja 400. Sudac: Igor Križarić. Pomoćnici: B. Križarić i Bacinger (svi Čakovec). Strijelci: 0:1 Filipović (5'), 0:2 Novinić (34'), 0:3 Novinić (37'), 0:4 Delić (48'), 0:5 Glavica (70'), 0:6 Čanađija (86'). Žuti kartoni: Tikas, Đurić (Jadran), Čanađija (Slaven Belupo).

JADRAN: Denić, Banić, Udovičić, Tikas (od 54. Drkić), Baša (od 74. Užila), Ereiz, Kepčija, Đurić, Legović (od 46. Krizmanić), Abuselyana, Dujanić.

SLAVEN BELUPO: Rodić, Grgić, Crepulja, Matoš, Brlek, Glavica (od 71. Čanađija), Filipović, Delić (od 57. Ozobić), Purić, Fuštar, Novinić (od 46. Gregurina). (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter