Kup: Dinamo pobijedio Istru 3:0 i prošao u polufinale

(T. Krišto / CROPIX)
(T. Krišto / CROPIX)

Nogometaši zagrebačkog Dinama prvi su polufinalisti Hrvatskoga nogometnoga Kupa nakon što su i u uzvratu u Maksimiru pobijedili pulsku Istru 1961 s 3-0. U prvoj utakmici u Puli Dinamo je slavio s 1-0.

Pogotke su za Dinamo postigli Junior Fernandes (42), Armin Hodžić (55) i Ante Ćorić (69pen), dok je u 37. minuti igrač Istre Dino Špehar promašio kazneni udarac.

Utakmica je bila praktički odlučena dvije minute završnice prvoga dijela kada je prvo u 37. minuti nakon prekršaja vratara Dinama Ježine nad Jordanom dosuđen kazneni udarac za Istru, no Dino Špehar je iz penala pogodio samo gredu. Samo minutu kasnije isključen je igrač gostiju Portugalac Dinis Henrique, a u 42. minuti nakon kornera Machada najviši je u skoku bio Čileanac Junior Fernandez koji pogađa za vodstvo Dinama od 1-0. U 55. minuti Zagrepčani su i teoretski osigurali prolazak nakon solo-prodora Pjace koji je pronašao potpuno samog Armina Hodžića, koji lako postiže svoj prvijenac u službenim utakmicama za "modre". U 69. minuti mladi Ante Ćorić je iz jedanaesterca povećao na konačnih 3-0 nakon prekršaja na Pjaci.

U srijedu su na rasporedu preostali parovi četvrtfinala u kojem se sastaju: Hajduk - Vinogradar (3-0), Lokomotiva - Rijeka (4-1) i Zadar - Split (0-1). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter