Krstaši se vratili pulskoj luci


Ako ne možete dovesti gledatelje na sportsku priredbu, dovedite sportsku priredbu gledateljima. Ove su se misli zacijelo držali u Jedriličarskom klubu Uljanik Plovidba prilikom planiranja 51. izdanja Pulske regate. I tako su organizatori ovu atraktivnu regatu krstaša, koja se boduje i za 8. Kup Hrvatskog primorja, s regatnog polja ispred Verudele premjestili u pulsku luku.

Regata će startati u subotu u 11 sati u pulskoj luci nakon čega će krstaši napraviti okrete oko bovi ispred Željezničke stanice i Riječkog gata, te potom krenuti put pulskog lukobrana, odnosno otoka Sv. Jerolim kojega će oploviti i potom se vratiti u luku, i tako dva puta.

Ovime su organizatori regate u suradnji s Uljanik grupom, TZ Pule, Lučkom Upravom, Zagrebačkom pivovarom, Podravkom i ACY-jem u čijim će se prostorijama na rivi na koncu dijeliti nagrade prvim trima posadama u svakoj grupi, osigurali i kudikamo veći broj gledatelja. Naime, regatu će se tako moći pratiti sa šetnice ispred željezničke stanice i Riječkog gata, ali i s Katarine i Štinjana. Regata je to kojom su organizatori ujedno željeli doprinijeti i obilježavanju 70. godišnjice oslobođenja Pule, ali i simbolično, nakon prvih 50 godina, krenuti novim smjerom. Vraćajući regatu bliže gledateljima, odnosno u akvatorij pulske luke.

Nakon Pule, serija regata Kupa Hrvatskog primorja seli istočnije, do Rabca. Tamo će se u organizaciji JK Kvarner idućeg vikenda održati treća regata u sklopu ovog natjecanja, 10. regata Labinske republike. (R. CAR)

 


Podijeli: Facebook Twiter