Krizi "zeleno-žutih" ne nazire se kraj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zeleno-žutoj krizi ne nazire se kraj. Nogometaši Igora Pamića upisali su na gostovanju kod zagrebačke Lokomotive šesti uzastopni prvenstveni poraz, osmi računaju li se i kup susreti s Rijekom. Lokomotiva je na taj način kompletirala poker pobjeda nad pulskim sastavom u tekućoj sezoni. Četiri od četiri.

Puljani su još jednom izbačeni iz tračnica. I dok je ovom pobjedom momčad Tomislava Ivkovića pobjegla na nedostižnih deset bodova prednosti i time osigurala najmanje peto mjesto u konačnom poretku, ''zeleno-žutima'' je sad i priželjkivana šesta pozicija pod sve većim upitnikom. Iako, trenutno u pulskoj svlačionici postoje znatno veći upitnici od toga...

Nadali su se pulski navijači prije ove utakmice da bi crna serija mogla prestati tamo gdje je i započela - na stadionu u Maksimiru. Ali to se nije dogodilo. Premda, nije to bilo jedno od onih neprepoznatljivih izdanja kakvima su istarski nogometni fanovi svjedočili proteklih nekoliko kola.

Odigrali su Puljani solidnu utakmicu, pogotovo prvo poluvrijeme u kojem su realizirali ono što im se pružilo i nakon dugo vremena okupili se u svlačionici zadovoljni rezultatom. Očito je izgledalo predobro da bi u to sami povjerovali, pa su tako nakon samo osam minuta igre u nastavku sve prokockali i ponovno se našli u rezultatskom deficitu. I u njemu ostali do kraja utakmice.

Kao da ništa nisu naučili u prethodnim susretima s Lokomotivom, jer rezultatski su preokreti već ušli u definiciju susreta ovih dvaju protivnika. Kao i neizostavni kazneni udarci, u korist ''lokosa'' dakako. Danas su dosuđena dva, realiziran jedan.

Ali nije u tome ključ novog pulskog poraza. Lokomotiva je bolju igru u nastavku opravdala s još dva pogotka i nizom dobrih prilika, dok gostima nije pomogla ni još jedna majstorija Slavka Blagojevića. Šteta što će taj gol, skupa s cijelom ovom partijom, morati biti izbrisan iz memorije Pamićevih igrača, kao preduvjet za izlazak iz sve crnje i crnje serije pulskog prvoligaša. (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)

Utakmica 31. kola Prve HNL: Lokomotiva - Istra 1961 3:2 (0:1). Stadion Maksimir. Gledatelja 150. Sudac Danijel Trampus (Osijek) - 6. Pomoćnici: Pataki (Đakovo) i Berger (Osijek). Strijelci: 0:1 Yoon (30'), 1:1 Trebotić (49' - 11m), 2:1 Begonja (53'), 3:1 Begonja (67'), 3:2 Blagojević (69'). Žuti kartoni: Vučko, Lovrić, Batarelo (Istra).

LOKOMOTIVA: Šarlija, Bartolec, Čalušić, Šovšić, Begonja, Budimir (od 82. Mišić), Pjaca, Šitum, Prenga, Gorupec, Trebotić.

ISTRA 1961: Lovrić, Čagalj (od 89. Heister), Pilipović, Vučko (od 71. Ilić), Budicin, Obšivač, Blagojević, Batarelo, Yoon, Kramarić (od 60. Radonjić), Jo.

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter