Kramarić službeno u Leicesteru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Andrej Kramarić je od srijede je i službeno novi igrač engleskog prvoligaša Leicester Citya, stoji na službenoj stranici njegova dosadašnjeg kluba Rijeke.

Zamjenik sportskog direktora HNK Rijeke Ivan Mance je s Kramarićem i njegovim zastupnicima u Engleskoj završio transfer, a sad već bivši napadač Rijeke potpisao ugovor s Leicesterom na tri i pol godine. Na službenoj stranici Leicestera još nema nikakve potvrde o dolasku Kramarića.

"Cijeli posao formalno će biti završen čim Kramarić dobije radnu dozvolu. Krama, hvala na svemu i sretno u nastavku karijere", stoji u kratkom priopćenju Rijeke za koju je Kramarić postigao 55 pogodaka u 65 nastupa.

Rijeka je tako ostala bez najboljeg strijelca jedne od najuspješnijih generacija u klupskoj povijesti, a sjajni 23-godišnji napadač ostvario jedan od najznačajnijih transfera ne samo u klupskoj povijesti HNK Rijeke već i u cijelom HNL-u. Kramarić je na Kantridu stigao nakon povijesnog trijumfa u Stuttgartu, posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka sezone 2013/14. i ubrzo se prometnuo u jednog od ključnih igrača momčadi Matjaža Keka. Za Rijeku je debitirao pogotkom u Koprivnici u minimalnoj pobjedi protiv Slaven Belupa (1-0), u listopadu postigao čak osam pogodaka na Kup utakmici protiv Zmaja iz Blata, dok je u dresu Rijeke na europskoj nogometnoj sceni zablistao 7. studenog 2013. sjajnim pogotkom u domaćem remiju protiv Lyona. Nekoliko mjeseci kasnije, s prvim službenim utakmicama u 2014. godini počeo je Kramarićev golgeterski uzlet.

Još nije objavljeno koliko je Rijeka uprihodila od prijelaza najboljega napadača HNL-a, no mediji nagađaju da se radi o iznosu između osam i devet milijuna eura.

Leicester City je zadnji na tablici, a u subotu dočekuje Aston Villu. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter