Kockasti "protutnjali" Gradskim vrtom

Hrvatska - Azerbejdžan (V.KOS/CROPIX)
Hrvatska - Azerbejdžan (V.KOS/CROPIX)

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja s pobjedama u kvalifikacijama za EURO 2016. Nakon Malte i Bugarske, izabranici Nike Kovača u osječkom Gradskom vrtu uvjerljivo su svladali reprezentaciju Azerbejdžana kojoj su u mrežu pospremili pola tuceta pogodaka i sa stopostotnim učinkom te bez primljenog pogotka nakon 270 minuta igre okreću se najvećem izazovu, dvoboju na San Siru protiv Italije koji je na rasporedu 16. studenog i koji će dočekati kao vodeća momčad skupine H.

S dvije izmjene u odnosu na sastav koji je u petak slavio u Sofiji, Andrejom Kramarićem umjesto Ivice Olića i Mateom Kovačićem umjesto Ivana Perišića, Hrvatska je u svom devetom službenom susretu u Osijeku od prve minute pokazala da ju zanima samo jedno, što prije razriješiti sve dileme oko pobjednika. Prvi je zaprijetio Rakitić u sedmoj minuti, ali njegov pokušaj glavom nakon ubačaja Kovačića završio je iznad gola. Bio je to samo uvod u ono što je uslijedilo četiri minute kasnije kad je na prizemni ubačaj Srne s desne strane uklizao Kramarić i u svom trećem nastupu u dresu s državnim grbom postigao drugi pogodak. Ostvarila se tako najveća želja izbornika Kovača, rani pogodak, a onda je krenula hrvatska rapsodija. Na krilima postignutog pogotka razmahao se Kramarić, prijetio iz svih oružja, poslije jednog njegovog udarca odbijena lopta stigla je do Pranjića koji ju je "stisnuo" i pogodio prečku, nakon čega se dogodila jedina loša stvar za Hrvatsku u jučerašnjem susretu, ozljeda Matea Kovačića.

Zbog problema s preponama nogometaš Intera morao je već u 24. minuti napustiti teren, zamijenio ga je Perišić i još podigao nivo hrvatske igre te u razmaku od 11 minuta dvaput glavom zatresao gostujuću mrežu, prvi put u 34. minuti nakon ubačaja Rakitića iz slobodnog udarca, a drugi put u 45. minuti na asistenciju Pranjića. Tu još nije bio kraj golijadi u prvom dijelu, jer je u drugoj minuti sudačke nadoknade hrvatski "poker" zaokružio Brozović koji je primio loptu od Modrića na rubu kaznenog prostora, okrenuo se i pogodio "malu mrežicu" gostujućeg gola.

Ni nakon "velikog odmora" hrvatski nogometaši nisu podigli nogu s papučice gasa. Štoviše, odmah su nastavili s napadima na gostujući gol i poslije nekoliko propuštenih prilika poentirali iz kaznenog udarca. Alahverdijev je neoprezno visoko podigao nogu i u glavu pogodio Srnu, a s "bijele točke" precizan je u 56. minuti bio Modrić. Popucalo je u tim trenucima i ono malo preostalih niti koje su povezivale gostujuću igru, što se zorno vidjelo pet minuta kasnije kad je kapetan Azerbejdžana Sadigov zatresao vlastitu mrežu za konačnih 6:0.

Hrvatska - Azerbejdžan 6:0

 

Utakmica 3. kola kvalifikacija za EURO 2016: Hrvatska - Azerbejdžan 6:0. Stadion Gradski vrt. Gledatelja: 16.000. Sudac: Stephan Studer. Pomoćnici: Pozzi i Wicht (svi Švicarska). Strijelci: 1:0 Kramarić (11'), 2:0 Perišić (34'), 3:0 Perišić (45'), 4:0 Brozović (45'), 5:0 Modrić (56' - 11m), 6:0 Sadigov (61' - ag). Žuti kartoni: Ramaldanov, Ramazanov (Azerbejdžan).

HRVATSKA: Subašić, Srna, Ćorluka, Vida, Pranjić, Brozović, Rakitić, Modrić (od 60. Halilović), Kovačić (od 24. Perišić), Kramarić (od 76. Olić), Mandžukić.

AZERBEJDŽAN: Agajev, Medvedev, Sadigov, Gusejnov, Alahverdijev (od 67. Gulijev), Abdulajev, Qarajev (od 30. Ramazanov, od 41. Husejnov), Ramaldanov, Nazarov, Amirgulijev, Alijev.(I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter