Klaudio Poropat opet predvodi istarsku odbojku

Klaudio Poropat (M. MIJOŠEK)
Klaudio Poropat (M. MIJOŠEK)

U Domu sportova "Mate Parlov" u Puli održana je redovna izborna sjednica Skupštine Odbojkaškog saveza Istarske županije. Četrnaest delegata prisutnih na sjednici (od 21 člana) jednoglasno je, treći put, za predsjednika izabralo Klaudija Poropata iz Rovinja.

Pored Poropata, u Izvršni odbor OSIŽ-a ušli su Elvis Jurić (Pazin), Teuta Sauko (Poreč), Daniele Manzin (Vodnjan), Ivica Puljiz (Marčana) te predstavnici trenerske i sudačke organizacije.

Po masovnosti i postignutim rezultatima zadnjih godina odbojkaška obitelj Istre, koja broji 17 ženskih i dva muška kluba, spada među najuspješnije županije u Hrvatskoj. Postavljeni su čvrsti temelji odbojke na Poluotoku, učinjen je veliki napredak u seniorskim i omladinskim pogonima, a Istarska županija ima popriličan broj reprezentativaca u muškoj i ženskoj konkurenciji mlađih uzrasta.

Pozdravljeni su uspjesi odbojkašica Poreča i odbojkaša Rovinja. Iz ovako malog prostora u elitnom natjecanju uspješno igraju Mirna Rovinj (muški), Poreč, Rovinj i Pula (žene), dok Prvu B ligu igraju Marčana i Vodnjan, a sedam ženskih klubova igra Drugu ligu.

Prihvaćen je financijski izvještaj za proteklo razdoblje te najavljeni ambiciozni programi za ovu i sljedeće godine. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter