Kitzbuehel: Kostelić četvrti, Zrnčić-Dim osmi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivica Kostelić zauzeo je četvrto, a Natko Zrnčić-Dim osmo mjesto u kombinaciji Svjetskog kupa u Kitzbuehelu koja se sastojala od superveleslaloma i slaloma, Kostelić je za pobjendikom, Francuzom Alexisom Pinturaultom zaostao 97 stotinki, a Zrnčić-Dim 1.16 sekundi.

Kostelić i Zrnčić-Dim iskoristili su vrlo dobre pozicije koje su imali nakon utrke superveleslaloma kada nisu previše zaostali za najbržima, te su sigurnim slalomskim vožnjama popravili plasman umalo ponovivši rezultate otprije tjedan dana iz Wengena. Tada je Kostelić bio treći, a Zrnčić-Dim šesti. Novo postolje Kosteliću je izmaklo za tri stotinke za koliko je brži od njega bio treći Čeh Ondrej Bank.

Pinturault je ponovio uspjeh otprije godinu dana kada je također slavio u kombinaciji u Kitzbuehelu sa 69 stotinki ispred drugog Austrijanca Marcela Hirschera i tako ostvario svoju osmu pobjedu u Svjetskom kupu u karijeri.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Hirscher je povećao svoju prednost ispred drugog Norvežanina Kjetila Jansruda, koji je utrku završio na devetom mjestu, na 182 boda, sada ih ima 916, dok je Jansrud na 734, dok je Pinturault skočio na treće mjesto sa 611. Kostelić je 36. sa 142 boda, Zrnčić-Dim 58. sa 78, a Filip Zubčić 68. sa 61. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter