Kickboxing turnir: Porečki borci pobrali vrhnje

Ognjen Topalović (D. ŠTIFANIĆ)
Ognjen Topalović (D. ŠTIFANIĆ)

Sjajni borci i odlične cjelodnevne borbe pridonijele su da i nakon devetog izdanja prestižnog memorijalnog kickboxing turnira "David Šain" publika zadovoljno napusti dvoranu "Velog Jože" u Poreču, gdje se održalo natjecanje u režiji domaćeg KBK Kinga i HKBS-a.

Turnir je ove godine ugostio seniorsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske u low kick disciplini i kao takav donio puno razloga za slavlje domaćim borcima, koji su pobrali vrhnje u centralnom dijelu manifestacije, kada je na rasporedu bilo šest finalnih borbi.

U tri su nastupili borci porečkog Kinga, Ognjen Topalović, David Matošević i Amel Dizdarević, koji su savladali svoje protivnike i ponijeli titule državnih prvaka.

Glavne borbe večeri počele su finalom juniora do 60 kg, u kojem je porečki borac Dizdarević nakon tri runde odlukom sudaca 2:1 zaslužio pljesak za vrlo srčanu prezentaciju i pobjedu nad Rokom Doždorom (Pit bul, Split). Za seniorsko porečko zlato pobrinuo se David Matošević u kategoriji do 75 kg, kojemu je pak protivnik bio zagrebački borac Matija Mađerić (Armus). Nakon poštenog "fajta" uspio je Matošević, kao i njegov mlađi klupski kolega u prvoj borbi večeri, ostvariti pobjedu 2:1 i biti taj kojemu je sudac podignuo ruku nakon meča.

Šlag za kraj i kruna manifestacije bila je posljednja borba večeri u seniorskoj konkurenciji do 86 kg između trećeg domaćeg predstavnika, Ognjena Topalovića i Luke Jurića iz osječkog Svetog Duha. Bio je to ujedno i obračun dva tabora vođena velikim stručnjacima, jer je u porečkom kutu iza svog borca stajao i dijelio savjete Leonardo Komšić, domaći trener, ujedno i direktor reprezentacije, a u suprotnom kutu istu je ulogu igrao predsjednik HKBS-a Tomislav Bilandžić. Razloga za slavlje na kraju više je imala porečka strana nakon čiste 3:0 pobjede Topalovića.

- Fantastičan rezultat naših boraca. Iskreno, da nam je netko prije par dana, pa i jutros rekao da ćemo imati dvojicu u seniorskom finalu i odličnog juniora, ja bih bio zadovoljan, a sada nakon što su postali državni prvaci, jednostavno nemam riječi koliko nam to znači i koliko smo sretni.

Nama je svima ponos i čast da se borimo na našem turniru, memorijalu u spomen na našeg nekadašnjeg velikog borca Davida Šaina. Momci rade krvavo i zaslužuju ovo sve skupa i nadam se da će biti još tako dobrih rezultata, rekao je odmah nakon što je okončana posljednja borba večeri Komšić, jedan od glavnih "krivaca" što je deveti put Poreč bio meka ponajboljih kickboxing boraca hrvatske.

- Turnir je općenito po broju od 170 natjecatelja prebacio očekivanja, to je velika brojka za ovakve turnire. Borbe su bile odlične, fantastične. Bili su tu i poznati borci, prvak svijeta Dino Belošević iz Splita, naš Ognjen Topalović koji je viceprvak Europe, ali i mnogi momci koji stvarno nešto znače u tom sportu.

Osim odaziva publike koji je bio nešto manji, vjerojatno zbog rovinjskog Red Bulla, ostalo je bilo odlično. Pogodili smo koncept natjecanja, nadam se da su publika i borci uživali. Sveukupno smo izuzetno zadovoljni. Ne dobivamo značajna sredstva od sponzora, a uspijemo odličnim eventom napuniti dvoranu kao ni jedan porečki sport. To nam je poticaj za dalje te se nadamo da će uslijediti dogodine i jubilarno, deseto izdanje, zaključio je Komšić. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter