Jure Žabjek rekordom do naslova

OBRANIO NASLOV - Jure Žabjek (V. BOŽIĆ)
OBRANIO NASLOV - Jure Žabjek (V. BOŽIĆ)

Slovenski biciklist Jure Žabjek potvrdio je tijekom jučerašnjih vožnji svoju premoć na međunarodnoj utrci biciklističkog spusta "Buzet Downhill" koja je završila na stazi Škrbina nedaleko Buzeta. Žabjek je, nakon subotnjeg rušenja rekorda na kvalifikacijskim utrkama, svoje najbolje vrijeme popravio i tijekom finalne vožnje, te s vremenom 2.22,891 postavio novo najbrže vrijeme zahtjevne buzetske staze, te tako na najbolji način potvrdio prošlogodišnje slavlje na sjeveru Istre. Na 1,7 kilometara dugoj stazi po vrlo lijepom sunčanom vremenu i uz nekoliko tisuća posjetitelja slovenski je spustaš slavio ispred svog klupskog kolege Žige Pandura iz Unior teama, koji je za pobjednikom zaostao 3,002 sekunde. Slovenski su natjecatelji tako na najbolji način potvrdili kombinaciju na kvalifikacijskoj utrci, a da bi dominacija susjeda bila potpuna potrudio se Miran Vauh, koji je s 4,099 sekunde zaostatka za pobjednikom upotpunio pobjedničko postolje. Trećeplasirani sa subotnjih kvalifikacija Wyn Master iz Novog Zelanda već je na startu utrke ostao bez lanaca na lančaniku te iz tog razloga propustio borbu za postolje, no šesto mjesto "generalke" svakako je vrijedno poštovanja.

Šišović treći

U hrvatskoj konkurenciji i ove je godine slavio Berislav Topol iz zagrebačkog Šišmiša s vremenom 2.36,296 ispred Splićanina Sandra Tessarija, koji je za pobjednikom hrvatske konkurencije zaostao 3,7 sekunde. Treće mjesto pripalo je pazinskom biciklistu Marku Šišoviću, koji je na taj način popravio subotnji nastup i domogao se pobjedničkog postolja hrvatske konkurencije. Šišović je buzetskom stazom prošao u vremenu 2.42,235, što mu je bilo dovoljno za 44. mjesto ukupnog poretka utrke. Među ženama, na jučerašnjoj je utrci najbrža bila češka vozačica Jana Bartova, koja je stazom prošla u vremenu 2.50,277. Dubravka Družeta iz pazinskog TNT-a stigla je do desete pozicije ukupne ženske konkurencije te slavlja među domaćim vozačicama, prošavši stazom u vremenu 3.21,069.

Par ozljeda

Buzetsko natjecanje ove je godine dohvatilo UCI1 natjecanje, što je najveći rang ikad održan na istarskom poluotoku u kategoriji biciklističkog spusta. Lijepo vrijeme privuklo je na spektakularne vožnje i više od tisuću posjetitelja. Vrlo riskantne i pogibeljne vožnje imale su i nekoliko ozlijeđenih vozača, no cijelo je natjecanje proteklo bez većih problema, čime su se organizatori iz Biciklističkog kluba Buzet ponovno dokazali kao dobri priređivači najvećih svjetskih manifestacija. (V. BOŽIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter