Juniorsko PH: Rene Starić zlatna u laseru 4.7

Upotpunila kolekciju - Rene Starić, Clivo Pomer
Upotpunila kolekciju - Rene Starić, Clivo Pomer

Nakon što je prije dvije godine osvojila broncu, a lani srebro, Rene Starić, jedriličarka pomerskog Cliva, ove je godine na u Splitu održanom Otvorenom juniorskom prvenstvu Hrvatske za prijelazne klase upotpunila kolekciju medalja osvojivši zlato u klasi laser 4.7. Starić je kao najistaknutija predstavnica istarskog jedrenja na prvenstvu nakon pet održanih plovova u apsolutnom poretku 32 jedriličarke i jedriličara iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Makedonije zauzela sedmo mjesto.

- Bilo je izuzetno teško zbog jakog vjetra koji se raspuhao unatoč suprotnim najavama. Zadnjih mjesec dana zbog školskih obveza nisam se uspjela idealno fizički spremiti za prvenstvo ali sam dokazala da sam trenutačno najbolja u svojoj klasi u Hrvatskoj. Izuzetno sam sretna, hvala svima koji su mi pomogli da ostvarim ovaj rezultat posebno svojoj obitelji od koje imam punu podršku, - rekla je Starić.

Nakon Tina Gmitrovića koji je krajem siječnja na Hvaru osvojio naslov prvaka Hrvatske za klasu optimist, Starić je sa zlatnim odličjem u laseru 4.7 donijela najmlađem istarskom jedriličarkom klubu Clivo drugu titulu državnog prvaka u razmaku od svega nešto više od pet mjeseci.

Od nastupa ostalih Istrana u Splitu valja izdvojiti sedmo mjesto Filipa Stevanovića (Maestral, Rovinj), te 18. mjesto starijeg brata nove prvakinje, Endija Starića (Clivo) u laser radialu. (K. KLARIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter