Jordan: Utakmica s Hajdukom je uvijek posebna

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Trebalo je malo sunca, trebao je jedan manje zahtjevan trening da se konačno opuste "zeleno-žuti". Napetost koja je naprosto isijavala proteklih dana zamijenilo je dobro raspoloženje pulskih igrača, ali i trenera Igora Pamića i njegovih suradnika i to je već vrlo dobar pokazatelj uoči subotnjeg gostovanja na Poljudu protiv Hajduka. Nisu nogometaši Istre 1961 trenutno u nekoj velikoj formi, niti je osma pozicija na ljestvici velik doseg, ali da bi polusezonu ipak zaključili uspješno, treba im pozitivan rezultat u zadnjem kolu.

A to će najlakše ostvariti budu li fokusirani na posljednjih 90 minuta u ovoj kalendarskoj godini i budu li na splitski stadion istrčali u dobrom raspoloženju. Ovo potonje upravo je, uz osmijeh na licu, neizostavan dio imagea Marka Jordana. Još jedan u nizu Dalmatinaca u pulskoj svlačionici igrač je kojega su u pulskom klubu dugo čekali zbog problema s ispisnicom iz Češke, igrač kojega je trener Pamić u više navrata hvalio na treninzima zbog silne energije, silne trke koju ovaj krilni napadač donosi. S obzirom da u subotu Pamić neće imati na raspolaganju Pavlovića, Woona i Franjića, dok je Horvat već napustio klub, upravo će Jordan biti jedan od igrača koji bi mogao otvoriti susret.

- Naravno da sam dobro raspoložen, odigrao sam svih 90 minuta u posljednje dvije utakmice, a sad idemo u Split i to će mi svakako biti poticaj da, naravno ukoliko me trener postavi u momčad, pružim sve od sebe - rekao je Marko Jordan. - Uostalom, igrat ćemo protiv Hajduka na Poljudu koji će vjerojatno biti dobro ispunjen i to su same po sebi utakmice u kojima se na terenu daje ne sto, već dvjesto posto. Vjerujem da ćemo dobro odigrati i otići zadovoljni na zimsku stanku.

Jordan je za pulskog prvoligaša debitirao protiv Dinama, a u subotu bi mogao upisati i premijerni nastup na Poljudu.

- Nisam nikad zaigrao na Poljudu, jer sam bio na klupi Šibenika kad smo igrali finale Kupa, ali nisam ušao na teren. Jedino sam s Dugopoljem igrao na Poljudu, ali na pomoćnom terenu tijekom jedne prijateljske utakmice.

Osvojiti bod ili sva tri protiv Hajduka pred njihovim navijačima nije nimalo lagana zadaća, ali su baš to "zeleno-žuti" posljednjih sezona dosta često znali napraviti. I u prvom su kolu ovog prvenstva odnijeli bod s Poljuda. Bilo je 1:1.

- Hajduk će ovom prilikom moći računati na podršku s tribina, a koliko im ona znači najbolje se vidjelo protiv Zagreba. Da su imali navijače iza sebe, nikad ne bi izgubili. Oni su bez gledatelja puno slabiji, jer gledatelji su im 12. igrač. I vjerojatno će na krilima te podrške jurnuti prema našem golu od prve minute. No, mi im sigurno nećemo dopustiti da nas tako lako dobiju kao što neki misle.

Puljani će imati veće izglede za pozitivan rezultat ukoliko "prežive" prvu minutu. Dinamo je već u prvoj minuti "načeo" mrežu pulskog kluba, a i Zagreb je bio vrlo blizu da u prvoj minuti šokira uspavane Puljane.

- To kad primimo gol već u prvoj minuti nas ubije. Teško se onda vratiti u utakmicu i zato nam se to nikako ne smije dogoditi u Splitu. Teško je vratiti se u utakmicu protiv Hajduka. Moramo biti koncentrirani od samog starta ovoga puta. (Roberto CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter