Jordan: Najbitnije je da se nitko ne ozlijedi

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Pred nogometašima Istre 1961 danas je finale prvog izdanja međunarodnog turnira Arena Cup 2015 u kojem će nasuprot njih stajati Lokomotiva. Za razliku od "zeleno-žutih" koji su finalnu vizu izvukli s dvije pobjede u skupini "Belvedere", Zagrepčani su do prvog mjesta u skupini "Histria" stigli zahvaljujući činjenici da su imali bolju gol-razliku od Slaven Belupa s kojim su u međusobnom dvoboju remizirali.

Finale će se igrati na medulinskoj "petici" s početkom u 15 sati, a s kojim će ga igračima Igor Pamić odraditi odlučit će neposredno pred njegov početak, kad dobije posljednji izvještaj liječničke službe. Naime, još se uvijek zbraja šteta nakon dvoboja s Vitezom koji su Pavlović, Jordan, Lorran i Vukman zaključili šepajući, a Tomić siromašniji za komad zuba, pa kad se tome pridoda činjenica da Zvonko Pamić i Radonjić tijekom ovih priprema nisu još odigrali niti minutu, zasigurno se puno dilema mota po Pamićevoj glavi.

- Igrao sam za GOŠK Gabelu dok je bio član Premijer lige BiH i znao sam da je tamo nemoguće udaranje na svakoj utakmici te sam prije Viteza rekao da će sigurno biti ozlijeđenih, jer oni jednostavno tako igraju. Opet, čak ni ja nisam vjerovao da će na prijateljskoj utakmici svih 90 minuta ići tako divljački, ali izgleda da oni ne znaju drugačije i taj Vitez je stvarno trebalo preživjeti - rekao je Marko Jordan prije jučerašnjeg treninga dok mu je fizioterapeut Marjanović bandažirao nogu o koju se, onako u prolazu, u srijedu "očešao" Livaja. - Najgore od svega je da sudac tom prilikom nije svirao ni faul, a ovaj mi govori da je bilo slučajno, ma kako slučajno kad sam išao sam na golmana. A što reći o Bebeku koji je sve to dopustio, ipak je on međunarodni sudac i nije mi jasno kakav mu je bio kriterij, netko drugi bi na njegovom mjestu prekinuo utakmicu.

Dan poslije Viteza, ispred ambulante na "Drosini" bila je takva gužva da se razmišljalo o izdavanju brojeva kako bi se znalo tko je prvi na redu.

- Poslije tog udarca i ukazane liječničke pomoći ostao sam u igri još pola sata premda me boljelo, no stisnuo sam zube i nastavio. Drugi dan, kad se noga ohladila bol je bila još jača, pa sam morao otići u ambulantu gdje nas je stvarno bio popriličan broj. Srećom, Splićo je to brzo riješio i samo sam četvrtak propustio, a već u petak sam se vratio treninzima. Dobio sam malu bandažu i odradio sam sve što je trebalo - istaknuo je Jordan. - Bio sam u onoj grupi koja je popodne trenirala u Medulinu, nisam išao u Umag na utakmicu, a nisam bio niti poslije treninga na humanitarnoj akciji. Jučer sam također trenirao u Medulinu, a za danas ćemo vidjeti da li ću igrati, odlučit će to trener neposredno pred utakmicu, znate kako to već kod njega ide.

Ako ga Pamić odluči "gurnuti" u igru, Jordanu će to biti prvi ogled protiv Lokomotive u "zeleno-žutom" dresu, jer na dva dvoboja u prvom dijelu sezone nije mogao igrati zbog nesređene papirologije.

- Očekivao sam Lokomotivu u finalu turnira, jer je ona po meni kvalitetnija momčad od Slaven Belupa. Činjenica je da pripreme traju i ovaj turnir prvenstveno služi da se momčadi uigraju, ali kako čujem s Lokomotivom su se u prošlosti često vukli neki repovi i teško da će ovo biti prijateljski dvoboj. Premda, nakon ovog što je bilo protiv Viteza, ipak mislim da je najbitnije da nam se nitko više ne ozlijedi - svjestan je Jordan.  (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter