Janjušević:U potpunosti sam se posvetio nogometu


Prije malo više od godinu dana, na početku zimskih priprema Istre 1961 u Pulu je stigao Božidar Janjušević. Crnogorac rođen 1994. godine u Nikšiću došao je na "Drosinu" s aureolom mladog reprezentativca svoje zemlje koji je po odlasku iz matične Sutjeske promijenio popriličan broj klubova te je tako branio boje Partizana, Vojvodine i Debrecena, a usto je tri mjeseca boravio u omladinskoj školi Juventusa.

Igor Pamić je u ljevaku koji igra na poziciji desnog krila odmah prepoznao "ono nešto", ali vidio je i nešto drugo što mu se nije svidjelo, a to je Janjuševićeva sklonost nesportskom životu. Lomio se Paminjo skoro mjesec dana i kad je napokon odlučio upaliti "zeleno svjetlo" za njegov ostanak, uslijedio je neočekivani zaokret i Janjušević je napustio Pulu.

Bio je to već viđeni scenarij, kad "div iz Žminja" pokaže interes za nekog igrača odmah se pojave bogatiji kupci koji privole igrača da im se pridruži, pa su se tako i u ovu priču umiješali menadžeri koji su Janjuševića, netom prije nego što je potpisao ugovor sa "zeleno-žutima", usmjerili prema Poljudu. Međutim, pokazao se to kao krivi potez, jer umjesto obećanog igranja za Hajduk, Janjušević je ubrzo
završio u trećeligašu Primorcu gdje se nije previše naigrao i na ljeto je uslijedio povratak u Pulu. Paminjo je odlučio prijeći preko svega i Janjuševiću je ponuđen trogodišnji ugovor koji je on prihvatio, ali ponašanje nije promijenio i ubrzo je uslijedio novi odlazak s "Drosine", ovoga puta na posudbu u redove Pomorca. Kako je nedugo zatim u drugoligašu iz Kostrene uslijedio totalni raspad, Janjušević se nemajući kamo opet vratio u Pulu gdje mu je pružena nova šansa koju, sudeći po prikazanom tijekom ovih priprema, ne želi tako olako propustiti.

- Prije nego bilo što kažem želio bih se zahvaliti treneru Igoru Pamiću što me vratio u Pulu i pružio mi novu, treću priliku. Da me nije vratio lako se moglo dogoditi da bi moja nogometna priča bila završena i vjerojatno bih sad bio doma u Crnoj Gori i nešto radio, ali u trenutku kad mi je bilo najteže i kad su svi digli ruke, on je stao iza mene i odlučio mi pomoći. Tim je potezom pokazao da nije samo najbolji trener, nego i najbolji čovjek - u jednom je dahu rekao Božidar Janjušević. - Dao mi je prvu priliku, ja sam ju prokockao, dobio
sam potom drugu priliku, pa sam napravio isto i siguran sam da bih kod bilo kojeg drugog trenera bio bivši, ali Pamić mi je dao i treću priliku na čemu mu od sveg srca zahvaljujem i sad je na meni da ju opravdam.

Janjušević ne bježi od činjenice da je u prošlosti vodio sve, samo ne uzoran sportski život.

- Nemam što kriti, radio sam svakakve gluposti, noćni život me daleko više zanimao od rada te sam više izlazio i ludirao se nego što sam trenirao, ali toga više nema. Vratio sam se na pravi put, u potpunosti posvetio nogometu i dat ću sve što je u mojoj moći da uzvratim treneru Pamiću na povjerenju koje mi je pružio i opravdam njegova očekivanja - istaknuo je Janjušević. - Uozbiljio sam se maksimalno, treniram punom parom i poradio sam na težini, ono što je trener tražio od mene. Kad sam se vratio u Pulu imao sam 90 kg, sad sam to skinuo na 84 i mislim da polako stvari dolaze na svoje. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


 


Podijeli: Facebook Twiter