Iveša: Osjećao sam se kao da mi je 18

Vanja Iveša (M. ANGELINI)
Vanja Iveša (M. ANGELINI)

Već dugo vremena pjesma nije tom jačinom odzvanjala iz svlačionice "zeleno-žutih" kao što je to bio slučaj nakon visoke pobjede nad Hajdukom. Izlazili su nasmiješeni, jedan po jedan, na red je došao i najbolji - Marcel Heister. Nije nam uspio izmaći, onako kako je to činio igračima iz Splita.

- Pomogla je dobra atmosfera, navijači su bili na našoj strani. Već od jutra sam jedva čekao da počne utakmica, uvijek sam igrao dobro protiv Hajduka. Ovoga puta izborio sam penal i zabio dva gola - skromno će o svom učinku o kojem ne treba trošiti riječi.

"Brzi vlak" vozao je "hajdukovce" kao male bebe, opet mu je dobro legla ofenzivnija zadaća, ispred Tomića u ulozi beka.

- Kao i na pripremama kad sam igrao krilo, i ovoga puta sam zabio dva gola. I oba sam puta igrao u Mišićevim kopačkama, rekao sam mu da ako i ovoga puta zabijem da mi ih mora prodati. Sad su moje, sto posto!

Prošlo je osam godina i dva mjeseca otkako je Vanja Iveša posljednji put stajao među vratnicama pulskog prvoligaša, na zadarskim Stanovima, u onoj farsi (0:3) u režiji arbitra Vlade Svilokosa.

- Ne sjećam se točno kad sam posljednji put nastupio, ali da, bit će to negdje u tom periodu, čini mi se da je to ta utakmica - prisjećao se banjolski "neboder" nakon što je kao povratnik u Istru iznenada dobio priliku ponovno se predstaviti pulskoj publici, na novom stadionu, protiv "velikog" Hajduka, i u - pobjedničkom ozračju. Paminjo se opet poigrao svojim specijalitetom, rotacijom vratara. I iznenadio svih odreda...

- Mogu reći da je i mene iznenadila, pa i presjekla ta trenerova odluka. Prilika da, 'ajmo reći, debitiram protiv Hajduka. Hvala mu na tome, u ovakvoj utakmici, u mojim godinama... Iskreno, osjećao sam se kao da mi je 17-18, kao da prvi put igram. Možda će to nekome zvučati čudno s obzirom na moje iskustvo, ali jedna je stvar igrati u svom gradu i pred svojim ljudima, a drugo ono na što gledate više kao profesionalizam. Povukla me ta emocija, hvala dečkima što su zabili četiri gola i što su stvarno odigrali super utakmicu - rekao je nakon susreta 38-godišnji vratar, priznavši svojevrsnu tremu koja je i bila razlog povremene nesigurnosti.

Ivešin je staž (kao i stas) podugačak, prije odlaska u Tursku naigrao se HNL-a, pamti li ovakvu pobjedu, još protiv Hajduka?

- Iskreno, ne pamtim. Ovako uvjerljivo, rezultatom i igrački. Možda smo iznenadili i sami sebe, ali to je samo dokaz dobrog rada. Treba se rekuperirati i tako nastaviti... (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter