Ivanišević: Konzum Croatia Open je dragulj hrvatskog sporta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više nije tajna da će Andre Agassi 16. srpnja na umaškom ATP stadionu odigrati ekshibicijski meč s Goranom Ivaniševićem, u sklopu 27. izdanja Konzum Croatia Opena, a sada se zna i kako je dogovorena ta poslastica za sve ljubitelje bijelog sporta.

- Prije nekih sedam-osam godina primio sam poziv s nepoznatog broja i čovjek mi se predstavio kao Andre Agassi. Pomislio sam me zove Davor Jurkotić i poklopio iste sekunde - počeo je objašnjavati Ivanišević na press konferenciji održanoj ovog četvrtka u Zagrebu.

Gledajući iz današnje perspektive, mobitel je, srećom, opet zazvonio.

- To je stvarno bio Andre. Idući dan je imao ekshibicijski turnir u Manheimu, a neko od igrača mu je otkazao, pa se sjetio mene i zamolio me da dođem. Sutradan sam sjeo na avion i otišao u Manheim. Tada mi je rekao da mu to puno znači i da mi je dužan uslugu. Prošlo je puno vremena, ali nije zaboravio na to. Takav je Andre, fenomenalan tip. Stvarno ne znam koga većeg možemo dovesti u Umag. Za mene je Andre na vrhu te piramide - dodao je Ivanišević, uz kojeg su se pred predstavnicima medija pojavili  Lawrence Frankopa, direktor Konzum Croatia Opena i Arlen Brozić, direktorica korporativnih poslova Istraturista.

Ideja o reprizi finala Wimbledona iz 1992. godine javila se spontano, početkom godine.

- Goran i ja sjedili smo na kavi u Australiji i razgovarali o tome koga bismo mogli pozvati. Sjetili smo se Agassija i krenuli u akciju. Pristao je, a ja sam mu možda rekao da nije problem doći do nas. Spomenuo sam mu da postoji direktan let iz njegovog Las Vegasa do Umaga, hah, ha... - našalio se Frankopan.

Zapravo, Aggasi je drage volje prihvatio poziv, a nije teško pretpostaviti da ga je vjerojatno zaintrigirao i turnir o kojem tenisači pričaju u superlativima.

- Nemam što kriti, jako sam uzbuđen zbog tog meča. Andre je u devedesetima bio popularan kao rock'n'roll zvijezda. Mnogi ga smatraju i najboljim tenisačem te epohe, iako je tu i Pete Sampras. No, to je stvar ukusa. Meni je Andre odličan tenisač i čovjek, uvijek pristupačan i otvoren za razgovor. Sampras je drugačiji karakter, mislim da je on u šesnaest godina karijere progovorio isto toliko riječi. Dobar dan, doviđenja, i to je to. S Agassijem sam imao sjajan odnos, iako mi je u tom finalu '92. uništio život i karijeru, ha, ha... - slikovito je objasnio Ivanišević.

Prema njegovim riječima, taj meč neće proći u revijalnom tonu.

- To će biti idealna prilika da mlađi upoznaju tenis Andrea Agassija. Nećemo biti ozvučeni, to nije zafrkancija. Siguran sam da će on maksimalno pripremiti. Isto tako, vjerujem da će i publika očekivati ozbiljnije poene. To će i dobiti - dodao je osvajač Wimbledona iz 2001. godine.

Kada su u pitanju tenisači koji će nastupiti u glavnom dijelu Konzum Croatia Opena, lista se već odavno sastavlja. No, Frankopan još uvijek ne želi spominjati imena.

- Umag ima odličan imidž u svijetu. Ljudi koji vole tenis često razgovaraju o Umagu, a igrači u svlačionicama jedni drugima pričaju da jedva čekaju novi turnir. Konzum Croatia Open je dragulj hrvatskog sporta, a mi ćemo se potruditi da tako i ostane. Prošle godine smo prvi put vodili turnir u ovome sastavu i imali smo puno razloga za zadovoljstvo. Naravno, sada želimo napraviti novi iskorak - istaknuo je Frankopan.

Ponuda za gledatelje i ovoga će puta biti na iznimno visokoj razini.

- Prateći sadržaji ne smiju zaostajati za kvalitetom tenisa. Cijeli koncept bit će isti kao i u protekle tri godine. Za gledatelje pripremamo degustacije gastronomskih delicija i niz svakodnevnih koncerata raznih izvođača - zaključila je Arlin Brozić. (Davor PETROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter