Ivančić: Mnogi su nas otpisivali

Kruno Ivančić (desno) na jednoj od prošlih utakmica (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Kruno Ivančić (desno) na jednoj od prošlih utakmica (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Ispraćeni su u subotu put Sinja plašeći se katastrofe, a s Poljuda su se vratili, neočekivano, s bodom u ruci nakon konačnih 1:1 i s osmijehom na licima. Nogometaši Istre 1961 iznenada su u ponedjeljak ujutro osvanuli u Puli i potom na zasluženi odmor otišli sanjajući ugodne splitske trenutke.

Nova momčad, zahtjevan, nabrijani suparnik i tradicionalno sjajna atmosfera na Poljudu nudili su težak start prvenstva za pulsku ekspediciju. Štoviše, nisu rijetki bili ni oni koji su predviđali da će pulski prvoligaš nakon startna tri kola i gostujućih ogleda s Hajdukom i Splitom te domaćeg susreta s Rijekom imati nulu na kontu. No, "zeleno-žuti" su još jednom iznenadili, ponovno srušili sve papirnate prognoze i sezonu otvorili teško stečenim bodom na Poljudu.

Istina, nije se moglo uživati u predstavi pulskih igrača, ali Pamićev je prokušani recept još jednom upalio. Parkirali su pulski igrači "autobus na kat" pred Brkićem i pozvali domaćine da navale. Izabrati taktiku koja najviše odgovara igračkom kadru jedan je od glavnih postulata uspješnih trenera. Znao je to vrlo dobro i Igor Pamić i zato je ovu novu, još neuigranu momčad, posložio oko vlastitog kaznenog prostora.

Petorica u zadnjoj liniji, s iskusnim Vukmanom na stoperu, što je bilo iznenađenje o kojem je Paminjo govorio uoči susreta, te četvorkom u veznoj liniji ispred ovog zida. A u napadu se oslonio na individualne kvalitete svojim mladih igrača, Franjića, Ivančića i Špehara. Znao je da će prije ili kasnije biti prilike da se iz kontre jurne prema razrijeđenoj obrani suparnika. Trebalo je tek strpljivo čekati.

A onda se, neposredno pred odlazak na odmor, "ukazao" Kruno Ivančić. Debi u pulskom dresu zauvijek će zapamtiti. Postigao je gol na Poljudu vrijedan boda. U prvoj utakmici nakon godinu dana stanke zbog teške ozljede koljena i rehabilitacije. Debi kakav se samo poželjeti može.

- Gol? Tako je ispalo, ali ne bih isticao sebe. Cijela je momčad odlično odigrala, zatvorili smo sve rupe u obrani ispoštujući maksimalno trenerove zamisli uoči susreta i na kraju smo osvojili taj veliki bod protiv Hajduka, rekao je Kruno Ivančić nakon što je zasluženo odspavao po povratku u Pulu.

- Znamo da su nas mnogi otpisivali prije susreta, ali to nam je bio samo dodatni motiv da pokažemo da nas nije lako pobijediti. Još nas je trener Pamić dodatno napalio rekavši nam da izađemo na travnjak i pokažemo svima koliko vrijedimo, kaže Ivančić. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter