Ivančić i suigrači neopterećeni iskustvom Splićana

Kruno Ivančić (D. MEMEDOVIĆ)
Kruno Ivančić (D. MEMEDOVIĆ)

Nogometaši Istre 1961 danas će nakon jutarnjeg treninga krenuti prema Sinju, gdje će dočekati sutrašnji susret drugoga kola Prve HNL protiv Splita. Igrač koji se zasigurno raduje povratku u Split je mladi krilni napadač Puljana Kruno Ivančić kojemu će ogled na Parku mladeži biti tek drugi susret u Prvoj HNL. Ivančić je u Pulu stigao kao posuđeni igrač Dinama, ali došao je dijelom jer je sam tako tražio, dijelom jer je trener Igor Pamić u startu imao visoko mišljenje o njemu, bez obzira na dugu stanku.

- Nemam što skrivati, u Pulu sam došao da napredujem, da se izgradim kao igrač i potom da se vratim u Dinamo i konkuriram za prvu momčad. Da bih to postigao, morat ću prvenstveno slušati trenera Pamića, ali upravo on je i jedan od glavnih razloga mog dolaska. Vidio sam odmah da se ovdje odlično radi i da ću moći napredovati. Posebno mi se sviđa što trener inzistira na igri u oba smjera, jer to traži moderan nogomet.

- Mišljenja sam da će nas Splićani malo i podcijeniti. Ipak im je nastup u Europi primaran u ovom dijelu sezone, a bit će i kudikamo umorniji od nas. Ovo će im biti već peti susret u dva tjedna i to se svakako mora odraziti na terenu. Nisam Splićane gledao sad u uzvratnom europskom susretu, ali sam gledao onu prošlu utakmicu. Vidi se da je riječ o ozbiljnoj i kvalitetnoj  momčadi koja će, bez sumnje, od starta krenuti agresivno i pokušati čim prije riješiti pitanje pobjednika. S druge strane, to znači da će naši izgledi u pozitivan rezultat rasti kako bude protjecalo vrijeme. Što dulje izdržimo bez primljenog gola, veći će nam biti izgledi za novi uspješan nastup u Splitu. Oni jesu favoriti u ovom susretu, ali mislim da ih možemo iznenaditi ukoliko ispoštujemo ono što trener Pamić traži od nas (Roberto CAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter