Ivan Graf: Bit ću spreman za Osijek

Ivan Graf (G. ŠEBELIĆ / CROPIX)
Ivan Graf (G. ŠEBELIĆ / CROPIX)

Sat vremena ostao je iza aktera subotnje nogometne utakmice između Zadra i Istre 1961 kad je bio dosuđen korner za "zeleno-žute" nakon kojeg su se glavama sudarili Ivan Graf i Mirko Hrgović. Sudac je odmah dao znak za prekid, liječničke službe utrčale su na teren i poslije kraće intervencije domaći je igrač travnjak napustio na medicinskom vozilu, dok se gostujući uspio nekako pridignuti i, obliven krvlju, uz pomoć fizioterapeuta izići van igrališta. Nakon par minuta, Hrgović se ipak vratio u igru, dok je Graf zamotane glave gledao kako na njegovo mjesto ulazi Rahmanović. Prvo što smo u tom trenutku pomislili je da 27-godišnjak rođen u Zagrebu stvarno nema sreće, jer tek što se poslije ozljede koljena zbog koje je propustio drugi dio sezone vratio u kadar i izborio svoje mjesto u momčadi, odmah su ga "napali" novi problemi. Međutim, nasmijano Grafovo lice dan nakon povratka "zeleno-žutih" u Pulu dao je naslutiti da je situacija s njegovom glavom puno bolja nego što se u prvi čas dalo naslutiti.

- Izgledalo je sve to skupa u Zadru dosta strašno, puno krvi, ali na kraju nije bilo ništa ozbiljno, samo mala posjekotina koju nije trebalo niti šivati - odagnao je Ivan Graf tmurne prognoze koje su se nadvile nad njega nakon zadarskog bliskog kontakta glavama. - Lopta je iz kornera bila ubačena u zadarski kazneni prostor, skočio sam više od Hrgovića i on me nekako od ispod pogodio glavom u glavu. Nisam u tom trenutku izgubio svijest, jedino me glava malo boljela od udarca i pokušao je Splićo nekako sanirati ranu kako bih se vratio u igru, ali bilo je nezgodno mjesto i nikako se nije moglo zamotati. U tom smo trenutku gubili, vrijeme je prolazilo i trebao je netko ući te se tako trener odlučio na zamjenu. Potvrdilo se nakon prospavane noći da nije ništa ozbiljno, ostalo mi je samo malo nateknuće kod vilice i to je bilo sve. Trener me za svaki slučaj poštedio rekuperacijskog treninga, ponedjeljak je i tako za sve bio slobodan dan i danas se vraćam u kadar te ću biti spreman za Osijek, siguran sam u to.

Graf je prve četiri ovosezonske utakmice krenuo u početnoj postavi, nakon čega ga je Paminjo odlučio odmoriti protiv Lokomotive te ponovno u Zadru gurnuti među udarnu jedanaestoricu, u kojoj ovog puta nije bilo Luke Vučka.

- Šest mjeseci sam bio van terena i onda sam odigrao četiri utakmice u nizu, nakupilo se dosta umora te mi je pauza protiv Lokomotive dobro došla da se malo odmorim i osvježim. Na žalost, u međuvremenu nam se ozlijedio Vučko, ali mislim da je i bez njega naša zadnja linija na Stanovima korektno funkcionirala. Te promjene u sastavu i u formaciji nas ne smetaju i svjesni smo da će toga biti još kroz sezonu, bit će svega, to je neminovno kad krenu kartoni i ozljede. Zadrani nam praktički kroz igru nisu ništa napravili, nisu stvorili niti jednu priliku osim ta dva prekida - naglasio je Graf. - Kod prvog prekida došlo je do nesporazuma u našim redovima jer je Vukman, koji je bio zadužen za Šimurinu, čuvao krivog igrača i tako je Zadranin ostao sam i, srećom, pogodio samo gredu. Drugi prekid je došao u najnezgodnije vrijeme, bila je zadnja minuta prvog poluvremena i u tom smo trenutku jedan drugome rekli da nikako ne smijemo dobiti gol i baš se to dogodilo, praktički iz gluposti. Umjesto da se koncentriramo, svatko drži svog igrača i nikom ništa, mirno skočimo i raščistimo situaciju, mi smo primili pogodak. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter