Ivan Brkić: Rijeka mi neće zabiti gol

Ivan Brkić (D. MEMEDOVIĆ)
Ivan Brkić (D. MEMEDOVIĆ)

Nakon dva odigrana kola u Prvoj HNL, dvojica čuvara mreže koji su najmanje puta kapitulirali, dvaput, su Ivan Brkić iz Istre 1961 i Andrija Vuković iz Splita. Međutim, dok je splitski golman oba pogotka primio iz igre, "zeleno-žutog" je golmana Mate Bilić svladao s "bijele točke" te je tako jedini kojem je u proteklih 180 minuta to pošlo za nogom iz igre Sandro Gotal.

Više je to nego dobar prosjek za mladog hrvatskog reprezentativca koji će biti na velikoj kušnji u ponedjeljak kad na "Drosinu" stiže goropadna Rijeka koja je u pet službenih utakmica odigranih u mjesecu srpnju, u domaćem prvenstvu i Europskoj ligi, upisala isto toliko pobjeda uz respektabilnu gol-razliku 15:5. No, te brojke nisu previše impresionirale 19-godišnjeg golmana, potvrdio je to i trener Igor Pamić kad je ustvrdio da "zeleno-žuti" već imaju bod u džepu, jer je Brkić rekao da on na utakmici protiv Rijeke neće primiti pogodak.

- Istina, to sam rekao i stojim iza toga - s popriličnom dozom samopouzdanja potvrdio je Ivan Brkić, golman Istre 1961. - Naravno da će mi pritom trebati i pomoć cijele momčadi, ali ako uspijemo odraditi sve ono što trener postavi pred nas, vjerujem da to možemo ostvariti, a ja ću se potruditi da najbolje što mogu odradim svoj dio posla. Istina je da je Rijeka u velikom naletu, da igra u velikoj formi te treba biti realan i priznati da su u ovom trenutku bolja momčad od nas, ali bolji ne pobjeđuje uvijek. Ne vidim razloga da tu teoriju u ponedjeljak mi ne potvrdimo i uzmemo barem bod, a možda i sva tri.

Iskusni Neven Vukman na pitanje da li bi prihvatio bod u srazu s Riječanima da mu ga netko ponudi nije se previše premišljao. Sličnog razmišljanja je i Brkić.

- Zadovoljio bi me remi. Bilo koja momčad kad izađe na teren odigrati utakmicu želi pobijediti, pa ćemo tako i mi to željeti u ponedjeljak, ali mislim da bi i bod protiv Rijeke bio vrijedan doseg. Bio bi nam to treći uzastopni remi i u situaciji kad se za pobjedu dobiva tri boda možda to na ljestvici ne bi izgledalo kao neki veliki uspjeh, ali kako sezona bude odmicala, doći će i to na svoje. (Ivica CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter