Istri bod u gostima kod Osijeka (1:1)

(E. ELVEDJI/CROPIX)
(E. ELVEDJI/CROPIX)

U utakmici 16. kola Prve HNL Osijek i Istra 1961 su na stadionu Gradski vrt igrali 1-1 (0-0).Poveli su gosti pogotkom Radonjića (63), a na 1-1 poravnao je Jonjić (70).

Tradicija je ostala na snazi. Istra 1961 i dalje ostaje neriješiva zagonetka za Osječane u Gradskom vrtu. Još jednom su Puljani kući otišli zadovoljni jer su znali iskoristiti svoju jedinu pravu priliku za pogodak, a Osječani koji su bili nešto više opasniji nisu realizirali svoje prilike. Osijek nije pružio očekivanu igru, ali za to su „zaslužni“ i gosti koji su znali odgovoriti na početnu agresiju domaćina i utakmicu odveli u mirnije vode što su na kraju znali kapitalizirati još jednim pozitivnim rezultatom na osječkom stadionu.

Rijetke prijetnje

Prvo poluvrijeme nije ponudilo posebna uzbuđenja. Puno se trčalo, puno se „remplalo“, ali malo je bilo osmišljenih akcija i prijetnji za vratare. Istra 1961 nije igrala onako kako su predviđali u osječkom stručnom stožeru.

Nijednog trenutka Puljani se nisu držali dekadentno već su stalno bili vrlo aktivni u igri prema naprijed. Istina, Osječani su krenuli vrlo angažirano i već u prvom napadu Mišić je testirao Drevenovu budnost. Gađao je sa 17-18 metara u donji lijevi kut, ali je vratar gostiju bio spreman i neutralizirao taj pokušaj.

Jedinu pravu priliku u prvom dijelu Osijek je stvorio u 8. minuti kada je Pavić fino ubacio s lijeve strane na drugu vratnicu, a tamo je ubačaj dočekao Šorša pucao glavom, ali izravno u Drevena. Odmah nakon toga i Istra 1961 je prvi i jedini ozbiljniji put zapucala prema vratima Osijeka.Radonjić je iskoristio jednu krivu procijenu Jurice Pranjića prihvatio loptu na rubu aznenog prostora i bez oklijevanja opalio, ali nije bio precizan.

Puljani su ubrzo „ukrotili“ taj počeni elan Osječana pa se do kraja prvog dijela najvećim dijelom igra odvijala na sredini terena. Osijek je imao blagu terensku nadmoć, ali ne i ideju kako ozbiljnije ugroziti vrata gostiju. Ipak, u 23. minuti iznenada se ukazala prilika za Mešanovića koji je iskoristio „spavanje“ Grafa primio loptu ispred Drevena i iz okreta pucao, ali sve je dobro pratio Heister i metar-dva ispred linije ispred praznih vrata raščistio opasnost. I to je bila posljednja situacija u tih prvih 45 minuta koja je mirisala na pogodak. Nakon toga igra se posve razvodnila, jer Osijek nije uspio napraviti željeni pritisak, a trud sav gostiju nije donio nikakvih opasnosti za Mikulićeva vrata, pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

Osijek spašavao bod

Osijek je u nastavku susreta u samo osam minuta napravio više gužve pred vratima gostiju nego u cijelom prvom dijelu. U 49. minuti Mešanović je odlično proigrao Šoršu koji je izašao sam pred Drevena iskosa s desne strane, ali je pucao preko vrata. Dvije minute kasnije udarac je sa 17-18 metara oprobao i Glavaš, pucao je oštro, ali ravno u Drevena.

Ipak, najbolju priliku za dovesti Osijek u vodstvo imao je Jamak u 53. minuti nakon što ga je odlično proigrao Mišić, Jamak je lukavo gađao prvi kut, Dreven je ostao ukopan, ali je lopta otišla tik pored desne vratnice. I u jeku nadmoći Osječana sjevnula je jedna odlična kontra Puljana nakon što je Mišić kardinalno pogriješio, Matoš je odlično proigrao Radonjića koji takve prilike ne propušta i Osijek se našao u rezultatskom zaostatku.

Ipak, uspjeli su ga bijelo-plavi brzo anulirati. U 71. minuti Jonjić se iskupio za lošiju reakciju kod vodećeg pogotka Puljana i nakon Jamakovog ubačaja iz kuta glavom pogodio mrežu za izjednačenje. Do kraja susreta gledali smo uzaludna nastojanja Osječana da načine potpuni preokret. Međutim, osim nekoliko gužvi pred Drevenom više nije bilo pravih opasnosti za goste iz Pule koji su zasluženo kući odnijeli jedan bod. (Dalibor KELER)


Podijeli: Facebook Twiter