Istra 1961 uvjerljivo svladala kineskog drugoligaša

Goran Roce između trojice  Kineza (M. MIJOŠEK)
Goran Roce između trojice Kineza (M. MIJOŠEK)

Nogometaši Istre 1961 uvjerljivo su svladali kineskog drugoligaša Dalian Transcendence u posljednjem susretu pred nastavak prvoligaške sezone. Generalka u Umagu okončana je rezultatom 4:0, a da je još poneka lopta završila u kineskoj mreži, za što je bilo prilika, to ne bi bilo nezasluženo jer su "zeleno-žuti" u svim elementima nogometne igre nadigrali svog protivnika. Stoji da je upitno koliko je u ovom trenutku momčad koja je u prošloj sezoni osvojila 14. mjesto u drugom kineskom razredu relevantan pokazatelj kvalitete Istre 1961, no staro pravilo kaže da si dobar onoliko koliko ti to protivnik dopusti, a Puljani Kinezima jučer nisu dopustili skoro ništa. Od prvog sudačkog zvižduka su igrači trenera Marija Tota preuzeli konce igre u svoje ruke 
i nakon nepunih pola sata igre poveli golovima Žižića i Gojkovića poslije uigranih akcija, a kad su stoperi probudili napadače, priču su zaključili Roce i Solomon.
 
Ovom potonjem, najefikasnijem strijelcu pulskog prvoligaša u prvom dijelu prvenstva, bio je to prvi pogodak u 2017. godini, podatak koji je zasigurno razveselio trenera Tota. On za jučerašnju generalku nije mogao računati na ozljeđene Bertošu, Mitrevskog i Stepčića, a po svemu sudeći oni neće biti spremni niti za ogled s Lokomotivom u petak. Shodno s time, stoperski par je uz Žižića činio Gojković, na lijevom boku je ordinirao Pavić, a povučenu špicu odigrao je Lucio. Ostatak momčadi bio je očekivan, a mrežu je čuvao Ivušić. (Ivica CEROVAC)
 
OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter