Istra 1961 sutra protiv Hrvatskog dragovoljca

Borislav Pilipović (M. ANGELINI)
Borislav Pilipović (M. ANGELINI)

Nakon što su se 2009. godine nogometaši Istre 1961 vratili u društvo najboljih, uslijedilo je turbulentno razdoblje koje je kao jednu od glavnih značajki imalo periode "crnih rupa" u koje bi "zeleno-žuti" znali upasti. Već te jeseni upisali su pulski nogometaši četiri poraza u nizu, istu negativnu seriju ponovili su i u sezoni 2010/2011 i to čak dvaput, na jesen i na proljeće, a i godinu dana kasnije Istra 1961 je u prvom dijelu sezone imala četiri prvenstvene "nule" za redom. Prekid tradicije stigao je u prošloj sezoni u kojoj su upisali najbolji rezultat u klupskoj povijesti te kad su u takvom ritmu nastavili i u tekućem prvenstvu, činilo se da je dugi bodovni post za pulene Igora Pamića samo ružna uspomena.

Međutim, onda su stigli ožujak i travanj 2014. godine u kojima su uz četiri prvenstvena poraza stigla i dva u Kupu, šest utakmica u nizu nakon kojih su "zeleno-žuti" pognute glave krenuli put svlačionice te tako ostvarili negativni klupski rekord. Prilika za prekid crne serije nogometašima Istre 1961 pružit će se sutra kad će na "Drosini", u susretu 30. kola koji će se igrati s početkom u 15 sati, ugostiti "fenjeraša" Hrvatski dragovoljac, momčad koju su u ovoj sezoni već triput svladali.

- Moram priznati da još nikad u karijeri nisam izgubio šest utakmica za redom. Prvi put kad sam bio u Istri bilo je također loših rezultata, ali nikad ovakvih. No, moramo se i složiti da smo igrali protiv odličnih momčadi te je jedini pravi kiks bio domaći poraz od Zadra u trenucima kad smo svi s glavama bili u Kupu. Što se tiče tri poraza od Rijeke, premda se u sportu nikad ne priznaje da je protivnik bolji, treba biti realan i reći da je Rijeka u ovom trenutku kvalitetnija od nas u svakom segmentu te samim tim ti rezultati nisu bili nikakav naš podbačaj - rekao je Borislav Pilipović, iskusni lijevi bek Istre 1961.

- Sad je vrijeme da se to prekine. Dosta smo uzdrmani, momčadi nedostaju bitni igrači, ali mi koji smo zdravi svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo i želimo okončati taj negativni niz, a Hrvatski dragovoljac je idealna prilika da stignemo do pobjede, nema više mjesta nikakvim opravdanjima. Premda ih neće rezultat, oni sada dobro igraju, ali ne bi bili na mjestu na kojem se nalaze da su bolji od nas i stoga se sutra moramo postaviti kao favoriti i od prve im minute pokazati da nas jedino pobjeda zanima.

Jedan od krivaca što negativni niz još uvijek nije prekinut je i Pilipović, koji je u Splitu skrivio penal iz kojeg je Belle doveo domaćina u vodstvo i tako mu trasirao put k pobjedi. Prilika za iskupljenje možda stigne već sutra.

- Napravio sam u Splitu veliku grešku zbog koje smo vjerojatno izgubili i još se jednom zbog toga svima izvinjavam - istaknuo je Pilipović. - Treba biti samokritičan i, što je najbitnije, realan. Nisam dugo igrao i potom sam se dosta istrošio kroz kup utakmice te mi je malo ponestalo snage, ali i koncentracije. Da smo do poluvremena zadržali "nulu", na kraju bismo pobijedili, siguran sam u to, a ovako zbog moje greške to nismo uspjeli napraviti i dat ću sve od sebe da je već sutra probam ispraviti. (Ivica CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter