Istra 1961 remizirala s Osijekom (0:0), kvalifikacije pred vratima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U dvije utakmice  31. kola Prve HNL igrane u petak nije postignut niti jedan pogodak, 0:0 su odigrali Split i Inter iz Zaprešića, te Istra 1961 i Osijek.

Osijek je u Puli ostvario cilj, obranio mrežu i prednost od šest bodova. Istra 1961 ostala je u problemima, zagušena u negativnim niskama od osamnaest utakmica bez pobjede i sad već pet bez postignutog pogotka. Razigravanje za opstanak sve je realniji ishod turbulentne prvoligaške sezone na Poluotoku.

Značaj dvoboja osjećao se u zraku, kamoli neće na travnjaku. Pritsak koji je visio nad glavama ''zeleno-žutih'' i ovaj ih je put sputao dovoljno da ne uspiju u nakani da toliko iščekivanom pobjedom održe nadu u dohvatljivost osmog mjesta. Na toj će poziciji po svemu sudeći ostati Osječani, oni su u Pulu doputovali u povoljnijoj poziciji, pa mudro iskoristivši psihološku okovanost domaćina zadržali prednost i nakon sinoćnjeg susreta na Drosini. Puljani će tako u preostalih pet utakmica pobjedu manje trebati zbog samih bodova, a više zbog povratka samopouzdanja i neophodnog buđenja prije izvjesnog ''play-offa'' s viceprvakom Druge HNL ...

Samo jednim bodom osvojenim na svom terenu protiv Intera Split je ostao peti sa 44 bodova, dva manje uz utakmicu više od četvrte Lokomotive, dok je Inter šesti sa 35 bodova, Osmi Osijek je zadržao šest bodova prednosti u odnosu na devetu Istru 1961 pet kola prije kraja. Osijek ima 29, a Istra 1961 23 boda, dok je posljednji Zagreb na 11 bodova. Posljednji sastav prvenstva ispast će u drugu ligu, a pretposljednji će igrati u kvalifikacijama za ostanak protiv druge momčadi druge lige.

Na čelu ljestvice je Dinamo sa 69 bodova, četiri više od druge Rijeke. U subotu igraju Lokomotiva - Rijeka i Dinamo - Zagreb, dok će kolo u nedjelju zaključiti Slaven Belupo i Hajduk. (D. RAMIĆ KOVAČIĆ, H)


Podijeli: Facebook Twiter