Istra 1961 protiv Splita s tek 15 igrača

Pamić i Havojić (M. ANGELINI)
Pamić i Havojić (M. ANGELINI)

Pet su uzastopnih poraza pulski nogometaši ostavili za leđima i okrenuli se današnjem gostovanju u Splitu. Na Parku mladeži večeras u 19 sati, u susretu 29. kola Prve HNL, Istra 1961 pokušat će reprizirati ono što joj je u prethodna dva gostovanja uspjelo, pobijediti "crvene". Samo, Split u današnji susret ulazi kao četvrta momčad prvenstva, što znači da već "mirišu Europu", dok je trener Pamić put Sinja i tamošnjeg motela Alkar, tradicionalne baze "zeleno-žutih" kad gostuju u Splitu, poveo svega 15 igrača. Silne ozljede dovele su do toga da neće moći popuniti niti zapisnik u susretu u kojem traže prekid crnog niza i nastavak borbe za mjesto u Europi.

- Računao sam da ću za ovo gostovanje imati Woona, ali se on ozlijedio na treningu, tako da na raspolaganju imam tek 15 igrača među kojima je i Ante Baterelo o nastupu kojega ću odlučiti u posljednjem trenutku. Ima ozljedu lakta pa postoji bojazan da bih ga u slučaju pogoršanja izgubio do kraja sezone. I tek bi onda bili u problemima, jer imam još samo dvojicu zadnjih veznih, Blagojevića i Obšivača, rekao je Igor Pamić uoči polaska put Sinja. - No, pokazali smo već u nekoliko navrata da smo najjači kad je najteže. Kad smo na put išli s 14, 15 igrača obično smo pobjeđivali.

Pobjeda bi danas Puljanima itekako dobro došla.

- Realno, samo nas pet pobjeda u nizu ostavlja u borbi za četvrtom pozicijom koja vodi u Europu. Ukoliko pobijedimo, živi smo. Ostajemo u utrci, a ako izgubimo onda se možemo okrenuti borbi za zadržavanje trenutnog šestog mjesta, dodaje on. (Roberto CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter