Istra 1961.: Pregrmjeli smo početak sezone

Dino Špehar (D. MEMEDOVIĆ)
Dino Špehar (D. MEMEDOVIĆ)

Nakon dvije solidne predstave u Splitu te više nego dobrog izdanja na "Drosini" protiv Rijeke, od nogometaša Istre 1961 očekivalo se slična, ako ne i bolja utakmica u Koprivnici. Međutim, želje su jedno, a stvarnost nešto sasvim drugo i "zeleno-žuti" su protiv Slaven Belupa odigrali najslabiju predstavu sezone. No, Božica Fortuna bila je na njihovoj strani u dva navrata kad su "farmaceuti" umjesto mreže uzdrmali okvir gola, pripomogao je malo i sudački previd drugog pomoćnika čiji je signalizaciju uvažio Domagoj Vučkov te domaćinu poništio regularni pogodak i tako su se pulski nogometaši i s trećeg ovosezonskog gostovanja kući vratili s bodom u džepu.

- Bez obzira što je protiv Slaven Belupa bio vidljiv pad u našoj igri u odnosu na prethodne utakmice, mislim da ukupno gledamo ne možemo biti nezadovoljni. Ne možemo pobjeći od činjenice da smo bili jako slabi, ali nekad se iz takvih utakmica može puno više naučiti nego iz onih koje dobro odigraš te vjerujem da ćemo i mi znati izvući neke pouke - ne gleda tako crno na gostovanje u Koprivnici Dino Špehar, napadač Istre 1961. - To se prije svega odnosi na određenu nesigurnost koja se nakon 15. minute uvukla u naše redove i koju ne smijemo ponoviti u utakmicama što slijede. Nju bih opravdao činjenicom da se svi mi zajedno još uvijek upoznajemo. Puno je tu novih igrača koji nikad nisu zajedno igrali i stoga smatram da ćemo se kao momčad dizati iz dana u dan te će onda sve to puno bolje izgledati na terenu.

Prva tri kola tekuće sezone Istra 1961 odradila je bez klasičnog centarfora, a najbliže protivničkom golu bili su Špehar i Ivančić. Situacija se promijenila povratkom Radonjića u "zeleno-žutu" svlačionicu i premda u Koprivnici nije bio na očekivanom nivou, očekuje se da će "Švabo" brzo vratiti izdanja iz prošle sezone, a s njima će doći i golovi. Pulski učinak na tom je planu zasad prilično "mršav", tri pogotka u 360 minuta "žive" igre čime je Istra 1961 najneefikasnija momčad Prve HNL. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter