Istra 1961 otvara sa sudionikom Lige prvaka

Dejan Radonjić tijekom susreta s Lokomotivom (M. MIJOŠEK)
Dejan Radonjić tijekom susreta s Lokomotivom (M. MIJOŠEK)

U medulinskom hotelu Park Plaza Belvedere jučer je održana konferencija za novinare na kojoj je najavljeno prvo izdanje Arena Cupa 2015, međunarodnog nogometnog turnira koji će se od 19. do 25. siječnja održavati u Medulinu i Puli. Organizator turnira je Arenaturist, suorganizator Turistička zajednica Općine Medulin, a tehnički partner je NK Istra 1961. Turnir je pozivni i na njemu će nastupiti šest klubova podijeljenih u dvije skupine. Skupinu "Belvedere" čine Istra 1961, Maribor i Vitez, dok se u skupini "Histria" nalaze Slaven Belupo, Lokomotiva i OFK Beograd. Unutar skupina igra svatko sa svakim, a potom će se trećeplasirani klubovi međusobno ogledati u borbi za petu poziciju, drugoplasirani će igrati za treće mjesto, dok će se pobjednici skupina susresti u finalu. Turnir započinje u ponedjeljak u 11 sati susretom između Istre 1961 i Maribora, dok je finale na rasporedu u nedjelju u 15 sati.

- Prije početka turnira, u deset sati, bit će organizirana mala ceremonija na kojoj će biti obavljeno službeno otvaranje sportskog centra koji smo renovirali nakon što smo to isto napravili i s hotelom, a potom se okrećemo prvoj utakmici koja će se igrati na "petici" i na kojoj će početni udarac izvesti hrvatska bacačica diska Sandra Perković i slovenski bacač kladiva Primož Kozmus - nadovezao se Andrea Petrić, voditelj animacije i sporta u Arenaturistu. - Sve će momčadi biti smještene u hotelu Park Plaza Belvedere, a u njemu će biti oformljen i press centar. Namjera nam je da Arena Cup postane tradicionalan turnir koji će vratiti Medulin na europsku nogometnu kartu i od njega opet stvoriti sredinu u kojoj će se vrhunski klubovi okupljati na pripremama.

Kad je krajem prošle godine službeno predstavljan ovaj turnir, među njegovim sudionicama nalazio se i Novi Pazar koji je u međuvremenu otpao, a novonastalu prazninu upotpunio je Vitez.

- Iz Novog Pazara su nam javili da su odustali zbog tehničkih razloga, odnosno nemogućnosti okupljanja. Srećom da smo u početku razmišljali da na turniru nastupi osam klubova, pa smo imali spremne rezerve, a odlučili smo se za Vitez. Ne podcjenjujući nikoga, možda je bilo i nekih atraktivnijih klubova, ali prevagnula je činjenica da njih vodi Ante Miše koji je svojevremeno bio trener Istre 1961 te mislim da smo tu napravili dobar potez - rekao je Neven Šprajcer, direktor Istre 1961. - U ponedjeljak, srijedu i petak igrat će se po dvije utakmice, u 11 i 15 sati, dok će se u nedjelju igrati susreti za plasman. Eventualno, u slučaju dogovora oba kluba, susreti za peto i treće mjesto mogu se odigrati u subotu, dok će se finale sigurno igrati u nedjelju s početkom u 15 sati i to 99 posto u Puli, a ovisno o vremenskim uvjetima bit će to na Verudi ili na "Drosini". Ovaj turnir je ipak nogometni iskorak i primjereno je da finale bude odigrano na adekvatnom stadionu, a mi se nadamo da će to biti "Aldo Drosina".

Zasad je sigurno da se turnir otvara na "petici", a ostalo će ovisiti o vremenskim uvjetima, odnosno da li će padati kiša. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter