Istra 1961: Kontrama po novi splitski uspjeh

Senator u pravoj formi - Bojan Pavlović (M. ANGELINI)
Senator u pravoj formi - Bojan Pavlović (M. ANGELINI)

Ponovno put Splita. Zapravo, put Sinja krenuli su jučer nakon jutarnjeg treninga odrađenog u Štinjanu pulski nogometaši. Iz svoje će tradicionalne dalmatinske baze, hotela Alkar u Sinju, potom danas otići do Parka mladeži, gdje ih večeras s početkom u 20.15 sati očekuje susret drugoga kola Prve HNL protiv Splita.

Glavna vijest jest da u autobusu svoje mjesto nisu našli Petar Franjić i Dario Tomić. Tomić zbog problema s listom, dok Franjić ipak nije bio spreman u dovoljnoj mjeri da bi večeras odigrao sat vremena, koliko je tražio trener Igor Pamić, pa je krilni napadač "zeleno-žutih" ostao u Puli da bi bio svjež i spreman za pulsku ovosezonsku premijeru, ogled s Rijekom u trećem kolu.

Dugo je Igor Pamić "vagao", čekao da vidi razvoj situacije s Franjićem i na koncu ipak odlučio u Dalmaciju krenuti bez njega. Na taktičkom planu trener Puljana ima nekoliko opcija kojima bi mogao pokriti njegov izostanak. Jedna od mogućih je i debi u Prvoj HNL Ermina Huseinbašića, čijom je izvedbom tijekom tjedna protiv B momčadi Paminjo bio jako zadovoljan, a postoji mogućnost da na Parku mladeži debitira i toliko prozivani napadač Božidar Janjušević. I on je jučer ušao u autobus, jednako kao i Woon i Gregov koji, svaki iz svojih razloga, nisu kandidirali za gostovanje na Poljudu.

Svoje je mjesto u autobusu našao i iskusni desni bek Bojan Pavlović, kojega danas čeka težak zadatak, jer Splićani na lijevoj strani napada mogu postaviti Rocu, Bellea ili Bagarića, a u napad po toj strani često dolazi i bek Rugašević. No, iskusni Pavlović pokazao je i protiv Hajduka da je u formi, a sad je, iako u Puli boravi tek pola godine, već jedan od "senatora" u pulskoj svlačionici.

Protiv Hajduka je trener Pamić posegnuo za sad već proslavljenim "antinogometom". Poput Mourinha je nakrcao svoje igrače u i ispred kaznenog prostora i potom se čekala prilika iz kontre. Dočekali su tada "zeleno-žuti" jednu preko Ivančića, a mogli su vrlo lako i drugu, samo da je Špehar bio malo prisebniji. Kako kažu da se dobitna kombinacija ne mijenja, malo bi tko ostao iznenađen da pulski igrači i večeras protiv Splita zaigraju u gustoj formaciji pred golom Brkića.

- Osobno od ove današnje utakmice očekujem da ponovno odigramo na visokoj razini, da prvenstveno zatvorimo sve prilaze našem golu, a onda da iz kontri i polukontri iznenadimo domaćine. Nadamo se da će nam u tome pomoći i umor koji će se sigurno osjetiti kod njih, jer su uzvratni susret trećeg pretkola protiv izraelskog predstavnika igrali na Cipru, rekao je Pavlović. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter