Istra 1961: Idemo po tri boda, ali ni jedan ne bi loš

Slavko Blagojević (D. MEMEDOVIĆ)
Slavko Blagojević (D. MEMEDOVIĆ)

Dinamo, Rijeka, Hajduk, Istra 1961. Tako trenutačno izgleda ljestvica Prve HNL na čelu koje se nalaze tri kluba koji su u ovom trenutku priča za sebe unutar hrvatskog nogometa, a za njima slijedi ostatak društva koje predvode "zeleno-žuti". Pozicija je to koju ne pamte u redovima pulskog prvoligaša koji je nakon godina u kojima se uglavnom grčevito borio za ostanak posljednje dvije sezone okončao na respektabilnom šestom mjestu. No, i tijekom te dvije najuspješnije sezone u klupskoj povijesti Istra 1961 nije uspjela doseći visine na kojima se trenutačno nalazi. Najveći doseg u prošloj sezoni bilo je peto mjesto na kojem su se Puljani nalazili u nekoliko navrata, posljednji put nakon 24. kola kad su uz Dinamo, Rijeku i Hajduk, u leđa gledali i Lokomotivi.

- Ne opterećujemo se previše s pozicijom na kojom se trenutačno nalazimo - spustio je loptu na zemlju Slavko Blagojević, kapetan Istre 1961. - Prvenstvo je tek počelo, odigrano je samo pet kola i ovo četvrto mjesto ne znači ništa i ne trebamo se s njime zavaravati. Imamo šest bodova, a posljednja Lokomotiva ima tri i praktički s jednim porazom smo ponovno na dnu ljestvice. Stoga trebamo gledati iz utakmice u utakmicu, skupljati bodove, a plasman će već doći. Idemo mi stoga već u subotu u Zadru po tri boda premda, ruku na srce, ni jedan ne bi bio loš. Svaki bod na strani je uvijek dobar, neka odigramo još jednom 1:1 ne bi bili nezadovoljni, naročito sada kad smo napokon počeli kući pobjeđivati.

Premda su već fokusirani na Zadar, nogometašima Istre 1961 još uvijek osmjeh ne silazi s usta kad se spomene nedjeljni trijumf nad Lokomotivom. Iznimka nisu ni oni najiskusniji, starosjedioci, štoviše upravo je njima ova pobjeda još više značila nakon svega onoga što su prošle sezone doživjeli u ogledima protiv pulena Tomislava Ivkovića. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter